ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδεφλοι,

Καταγγέλλουμε την προκλητική απόλυση πρωτοπόρας συναδέλφισσάς μας από το κτίριο Γαλατσίου στο έργο της ΔΕΗ. Η τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφισσας έρχεται να επισφραγίσει τη ένταση της επίθεσης που θα συνεχίσουν να δέχονται οι συνάδελφοί μας στο συγκεκριμένο τμήμα, καθώς εδώ και καιρό η εργοδοσία επιδιώκει περάσει την υποχρεωτικότητα της επιμήκυνσης των εργάσιμων ημερών και του ωραρίου εντείνοντας τις ούτως ή άλλως απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που υπάρχουν σε όλη την Cosmote e-Value.

Η συναδέλφισσα που απολύθηκε ήταν ανάμεσα σε όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα. Ξεχώριζε στο χώρο για το θάρρος και την παρρησία της στην υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων, για την αντίστασή της σε πρακτικές εργασιακής γαλέρας όπως οι αυθημερόν αλλαγές ωραρίου, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της κινητοποίησης στις 19/3 στο κτίριο του Γαλατσίου κατά την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι με το χαφιεδισμό και την τρομοκρατία από ανθρώπους της εταιρίας. Όλα αυτά ήταν που ενόχλησαν τη διοίκηση της Cosmote e-Value γιατί θορυβήθηκαν από την ενότητα και την οργάνωση των συναδέλφων του τμήματος. Επιδιώκουν μέσα από τη δίωξη της συναδέλφισσας να φοβίσουν όλους τους υπόλοιπους για να “ησυχάσουν” και να δεχτούν να δουλεύουν με όρους μεσαίωνα.

ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Όλα αυτά που ζούμε εντός και εκτός των χώρων δουλειάς είναι μακριά από αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα. Γι΄ αυτό και ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με σύγχρονους όρους είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει στο ξέφωτο απέναντι σε όλα αυτά που ζούμε. Τα παραδείγματα τέτοιων αγώνων, όπως στην Cosco, στη Μαλαματίνα, στην efood, στους οικοδόμους και αλλού, όπου πάλεψαν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, είχαν αποτελέσματα ακριβώς γιατί οι εργαζόμενοι εκεί δεν έκατσαν στ΄ αυγά τους να περιμένουν ποιος θα βγει κυβέρνηση ούτε συμμορφώθηκαν με τις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών. Πέτυχαν σημαντικές κατακτήσεις, αυξήσεις στους μισθούς, στοιχειώδη μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια και γι΄ αυτό είναι καρφί στο μάτι της κυβέρνησης και των ομίλων. Κυβέρνηση και εργοδότες φοβούνται γιατί ξέρουν πως αν ξεσηκωθούμε παντού μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις και επειδή φοβούνται παίρνουν τα μέτρα τους με την καταστολή των αγώνων, με την τρομοκρατία και τις απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων, όπως έγινε και στη Μαλαματίνα.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ

Στο κτίριο του Γαλατσίου το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοί μας μαζί με το σωματείο μας δώσαμε το δικό μας αγώνα να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις των εργοδοτών ώστε να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Αντισταθήκαμε ενωμένα και παλέψαμε για το δίκιο μας, οργανωθήκαμε. Απορρίψαμε ψεύτικα διλήμματα, αντέξαμε στον ψυχολογικό πόλεμο των ανθρώπων της εργοδοσίας για να σταματήσουμε να παλεύουμε. Με τη δράση μας κρατήσαμε όρθια οχυρά μέσα στο χαλασμό. Αυτή είναι η σημαντικότερη νίκη μας και πρέπει στο εξής να δράσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο στέρεα, οργανωμένοι στο σωματείο μας και ενωμένοι για να πετύχουμε όλα όσα μας αξίζουν τη σημερινή εποχή, συγκροτημένα δικαιώματα μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η πανεργατική απεργία στις 9/11 πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο, με νεκρωμένους τους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, φτηνό ρεύμα, κατάργηση των φόρων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας – ασπίδα μας η ενότητά μας