ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους από την Αθηνάς, τον Κεραμεικό, τον Άγιο Στέφανο, την Αχαρνών, την Καλλιθέα, τους συναδέλφους από κάθε κτήριο που συμμετείχαν με θάρρος και πείσμα στις πρώτες εκλογές του σωματείου μας. Κόντρα στην τρομοκρατία της διοίκησης αλλά και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεκάδες εργαζόμενοι δώσαμε το παρόν, κάνοντας βήμα ουσιαστικής ενίσχυσης του δικού μας σωματείου.

 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Μέσα από τις εκλογές αναδείχθηκε και έγινε πράξη η ενίσχυση και μαζικοποίηση  του σωματείου μας. Αυτό τρόμαξε την διοίκηση, που με όχημα ξεπερασμένα (passé…) συνδικαλιστικά σχήματα και αντιλήψεις, προσπάθησε να παρέμβει και να εμποδίσει τις εκλογικές διαδικασίες μας. Η στάση τους δείχνει  ότι ο προσανατολισμός της πάλης μας, που από την ίδρυσή του έχει το σωματείο μας, είναι σωστός. Προσανατολισμός που βάζει στο επίκεντρο τον πραγματικό μας αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν και  τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα. Αυτή η κατεύθυνση μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες μας, αν θέλουμε να παλεύουμε για τα δικά μας συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα της Cosmote – Evalue, αν θέλουμε ο αγώνας μας να είναι αποτελεσματικός. Αυτή την προοπτική φοβούνται και για αυτό την πολεμάνε λυσσασμένα.

ΑΠΕΤΥΧΑΝ

Η στάση των συναδέλφων σε όλα τα κτήρια όπου πήγε η κάλπη, επιβεβαιώνει ότι η πρωτοβουλία που πήραμε για την ίδρυση σωματείου για όλους τους εργαζόμενους στην CosmoteEvalue ήταν σωστή, μακριά από τους διαχωρισμούς και την διάσπαση που η εργοδοσία καλλιεργεί και έχει συμφέρον να προωθεί. Είναι μια πρωτοβουλία που έρχεται να ενώσει τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της πάλης για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Καλούμε τους συναδέλφους που δεν έκαναν το βήμα, κάτω από την πίεση και την τρομοκρατία που ενορχηστρωμένα εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός προσπάθησαν να επιβάλλουν, να ενισχύσουν τώρα αυτή την προσπάθεια, ακόμα και μετά τις εκλογές, να μαζικοποιήσουν το σωματείο μας.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ –  ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Σήμερα όσο ποτέ μεγαλώνει η σημασία να οργανωθούμε σε αυτές τις συνθήκες που όλοι προσπαθούν να μας κάνουν να δεχτούμε παλιές και νέες θυσίες στο όνομα της ανάπτυξης. Δε συμβιβαζόμαστε με τα παραμύθια της «αύξησης του κατώτατου μισθού», ούτε με τα «bonus» που είναι οικειοθελής παραχώρηση της εταιρείας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει πίσω. Δεν συμβιβαζόμαστε να ζούμε πίσω από τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες που υπάρχουν με βάση τον πλούτο που παράγουμε.

Το επόμενο διάστημα η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι να γίνουμε μέλη στο σωματείο μας, να δυναμώσει η φωνή μας , να μην μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, μαζί με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και στο σύνολο του κλάδου.

Διεκδικούμε:

  • Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενος στον Όμιλο ΟΤΕ που θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας – Κατάργηση των σκλαβοπάζαρων ενοικίασης μέσω τρίτων επιχειρήσεων.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στην E Value που να αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με την σύμβαση εργασίας και θα καταργεί τους διαχωρισμούς στην πράξη. Διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από 850€.
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Άμεση εφαρμογή του 7ωρου – πενθήμερου – 35ωρου & κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας στον κλάδο (μειωμένη απασχόληση, ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι κτλ). Να σταματήσει η κοροϊδία των «προσωρινών αναγκών».