Δελτίο Τύπου:
H εργοδοσία να αποσύρει τώρα την απαράδεκτη οδηγία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο σωματείο μας ήρθαν καταγγελίες από συνάδελφους στο έργο της ΔΕΗ, ότι η εργοδοσία της Cosmote e-Value με ενημέρωση μέσω e-mail τους αναφέρει πως: “όσοι είναι εκτός λόγω τεχνικού προβλήματος με δική τους υπαιτιότητα και όχι της εταιρείας πχ. δεν έχουν Internet λόγω παρόχου πρέπει να αναπληρώσετε το διάστημα που είστε εκτός.” Μάλιστα στα εν λόγω έργα υπάρχει αυξημένη κίνηση και πίεση λόγω των βλαβών και των προβλημάτων που υπάρχει σε όλη την Αθήνα 3 ημέρες τώρα λόγω του χιονιού με την μόνη απαράδεκτη οδηγία που δίνεται να είναι «η μετακίνηση σε ασφαλέστερο σημείο»

Μετά από παρέμβασή μας στην εργοδοσία για το συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέραμε ότι δεν είναι ευθύνη του εργαζόμενου εάν υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση του παρόχου. Απαιτήσαμε να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές της εργοδοσίας και κανένας συνάδελφος να μην δουλέψει παραπάνω ώρες λόγω τεχνικών προβλημάτων ανεξάρτητα από τον πάροχο στον οποίο ανήκει!

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά ότι ο εργαζόμενος δεν είναι υπεύθυνος για το αν λειτουργεί το internet, αν έχει ρεύμα κτλ. Οι συνθήκες εργασίας είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεργασία είναι ευθύνη της εργοδοσίας και όχι του εργαζόμενου.

Πόσο μάλλον μέσα σε αυτές τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες, όπου με το χιόνι μιας μέρας με προβλεπόμενα τα καιρικά φαινόμενα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα γινόμαστε έρμαια της ανυπαρξίας των υποδομών και σχεδίου αφού προτεραιότητα του κράτους και της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της ζωής και της ασφάλειας του λαού αλλά η διασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων. Για άλλη μια φορά παρέλυσε η Αθήνα, ενώ ακόμα και 3 μέρες μετά υπάρχουν σπίτια στην Αττική που δεν έχουν ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη δεχτούν να δουλέψουν παραπάνω ώρες καθώς δεν φέρουν καμία ευθύνη αν λειτουργεί το internet ή όχι και να απευθυνθούν στο σωματείο για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει την απαράδεκτη οδηγία και να σταματήσει την απαράδεκτη προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την τηλεργασία, ακόμα μια φορά, σαν μοχλό καταστρατήγησης δικαιωμάτων μας.