ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ EVALUE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 6:30M.M

Συναδελφισσες & συνάδελφοι

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους του εργαζόμενους στην E Value, χωρίς τους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις που επιβάλλει η εργοδοσία.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ – ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

Με το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ, δίνουμε την μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ. Είμαστε ήδη πιο δυνατοί. Έχουμε το δικό μας σωματείο, το δικό μας σχέδιο σύμβασης που το συζητήσαμε και το καταλήξαμε στην γενική συνέλευση του σωματείου μας.

Συνάδελφοι, η διοίκηση και φέτος αρνείται να μπει στην συζήτηση για την υπογραφή σύμβασης ενιαία στην E Value. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 6ωρα, η εργασία μέσω τρίτων επιχειρήσεων και οι μισθοί των 400€ και 500€ αυξάνουν την κερδοφορία της και τις αξιοποιεί για να ρίχνει ακόμα περισσότερο το μέσο μισθό, συνολικά τα δικαιώματα των εργαζόμενων στον Όμιλο.

Μας χρησιμοποιεί ως μπαμπούλα απέναντι στους υπόλοιπους συναδέλφους του Ομίλου που έχουν πιο συγκροτημένα δικαιώματα ώστε και αυτοί με την σειρά τους να αποδέχονται τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων για να βγει πρώτος στην κούρσα του ανταγωνισμού ο ΟΤΕ. Αυτό εννοούν ως ανάπτυξη, κέρδη για τους Ομίλους δηλαδή τσακισμένα δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση νομοθετούν οι κυβερνήσεις η μια μετά την άλλη. Και η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί ό,τι έφτιαξαν οι προηγούμενες για να ενισχύσουν τους εργοδότες, γι΄αυτό έχρισαν και τον υπουργό «γενικό δερβέναγα» που θα αποφασίζει για τα πάντα, από το τι μισθό θα παίρνουμε μέχρι το τι θα αποφασίζουμε και πως θα το κάνουμε. Όπως η προηγούμενη κυβέρνηση με το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό κατακρεούργησε τις συντάξεις, έρχεται τώρα η ΝΔ στο νέο ασφαλιστικό να αποτελειώσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα κουπόνια, τα δώρα, τα bonus που μας δίνουν κάθε μήνα δεν είναι τρόπος ζωής. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχουν οι προϋποθέσεις οι εργαζόμενοι να ζούμε καλύτερα και ποιοτικότερα. Να ζούμε με καλύτερους  μισθούς, με συγκροτημένα δικαιώματα. Το σωματείο μας μέσα από συζήτηση έχει καταρτίσει σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας που περιλαμβάνει όχι μόνο το μισθό αλλά και πλευρές που αφορούν την μητρότητα, την υγεία και την ασφάλεια μας στον χώρο δουλειάς, τις επαγγελματικές ασθένειες και πολλές άλλες πλευρές που αφορούν την εργασία μας. Χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων μας, συλλογικά και οργανωμένα η  μάχη απέναντι στην εργοδοσία με όρους αγωνιστικούς, μαζικούς, διεκδικητικούς, ώστε να επιβάλλουμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Είναι υπόθεση δική μας, όλων των εργαζομένων στην E Value να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να αποδυναμώσουμε αυτούς που στρογγυλοκάθονται στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας που διεκδικούν υποτίθεται σύμβαση για εμάς, χωρίς εμάς. Μια σύμβαση που ποτέ κανείς δεν έχει δει το περιεχόμενό της, και μάλιστα την ώρα που δεν αναγνωρίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν ενοικιαζόμενοι στην E Value, ενώ  από την άλλη δεν εγγράφουν το σωματείο μας στη δύναμη της Ομοσπονδίας.

Χρειάζεται με θάρρος να κάνουμε το βήμα και να στηρίξουμε το σωματείο μας, να γίνουμε όλοι μέλη του, να ενισχύσουμε την δική μας δύναμη, την συλλογική και οργανωμένη πάλη κόντρα στο φόβο και την μοιρολατρία. Εμείς παράγουμε κάθε μέρα τεράστιο πλούτο για τις επιχειρήσεις. Αυτό τον πλούτο διεκδικούμε, δικό μας κόπος δουλεμένος είναι αλλά τον καρπώνονται μια χούφτα μέτοχοι που μπορεί να μην ξέρουν καν που πέφτει η E Value και ο ΟΤΕ ή τι έργο παράγουμε.

Στην γενική μας συνέλευση στις 20 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά, συζητάμε συλλογικά πως θα αξιοποιήσουμε και θα κλιμακώσουμε τις προκηρυγμένες απεργιακές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε την υπογραφή ΣΣΕ στην E Value για να πετύχουμε τον άμεσο στόχο μας, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η υπόθεση τώρα βρίσκεται στα χέρια των εργαζόμενων στον όμιλο και στην E Value.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ – ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 6:30μ.μ. Εργατικό Κέντρο Αθήνας  (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη, 2ος όροφος)