ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSMOTE EVALUE

Συναδέλφισσες & συνάδελφοιΤα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η διοίκηση στην διενέργεια της εκλογικής μας διαδικασίας, έπεσαν στο κενό. Τα μέλη του σωματείου και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επέβαλλαν την διενέργεια των εκλογών στην πράξη. Οι προσπάθειες της διοίκησης αποδεικνύουν τον φόβο που έχει η εργοδοσία για ένα νέο σωματείο που ενώνει τους εργαζόμενους και που διεκδικεί με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Επίσης αποδεικνύει ότι η όλη προπαγάνδα ότι είμαστε μια οικογένεια κτλ πάνε περίπατο όταν μπαίνουν μπροστά οι διεκδικήσεις μας, η συλλογική σύμβαση εργασίας που να βελτιώνει τον μισθό και τους όρους εργασίας και μπαίνει στο προσκήνιο η πραγματικότητα δλδ η σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, συμφέροντα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Η προσπάθεια που έκανε η διοίκηση να παρεμποδίσει τις εκλογές του σωματείου μας είχε την απόλυτη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως αυτός εκφράζεται στον ΠΑΣΕ – ΟΤΕ. Από το πρωί τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που έχουν και την πλειοψηφία, σε διατεταγμένη υπηρεσία πίεζαν τους εργαζόμενους να μην γραφτούν και να μην συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου. Όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την άρνηση της διοίκησης να μπούμε στον χώρο καλέσαμε την επιθεώρηση εργασίας.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΕ (Κοντογιώργος) και τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ (Παύλου και Δημητρόπουλος) όχι μόνο δεν πήραν θέση κατά της απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά παίρνοντας εντολές από τους εκπροσώπους της διοίκησης στήριξαν πλήρως την επιχειρηματολογίας της, στήριξαν ανοιχτά την εργοδοσία που ήθελε να εμποδίσει την διαδικασία των εκλογών του σωματείου. Όταν τελικά η επιθεώρηση εργασίας κάλεσε την εργοδοσία να μην διακόψει την διαδικασία των εκλογών μέχρι να γίνει τριμερής συνάντηση την Δευτέρα 18.02, την αμηχανία  των στελεχών της ΠΑΣΚΕ (αφού νόμιζαν ότι θα σταματήσουν τις εκλογές), διαδέχτηκε η πιο λυσσασμένη προσπάθεια να σπείρουν την τρομοκρατία για να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του σωματείου. Είναι ντροπή για «εκπρόσωπους» εργαζομένων να παίρνουν τέτοια  θέση και να προσπαθούν να «θάψουν» την πρωτοβουλία που πήραμε για την δημιουργία του σωματείου μας. Είναι ξεδιάντροποι και πρέπει να απομονωθούν. Αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φτάσουν; Θα έρθουν και στην τριμερή να παρέμβουν πρόσθετα υπέρ της επιχείρησης;

Καλούμε τους  εργαζόμενους να κάνουμε τον φόβο της εργοδοσίας πράξη. Να ενισχύσουμε το σωματείο στην Cosmote – Evalue, που εγγράφει ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους ξεπερνώντας τους διαχωρισμούς που επιβάλλει η διοίκηση και υιοθετεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δίνουμε δύναμη στην δύναμη μας ώστε από καλύτερους όρους το επόμενο διάστημα να διεκδικήσουμε την κατάργηση των διαχωρισμών, την εξίσωση των δικαιωμάτων μας προς τα πάνω, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση τις ανάγκες μας.