ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ»
ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών δεν είναι τυχαία. Μπροστά σε μια χιονόπτωση που περιμέναμε εδώ και μια εβδομάδα είδαμε ανθρώπους εγκλωβισμένους για πολλές ώρες στην Αττική Οδό και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες , εγκλωβισμένους σε τραίνα και πολλές περιοχές για ώρες χωρίς ρεύμα μέσα στο ψύχος . Δρόμοι που οδηγούσαν σε νοσοκομεία ήταν κλειστοί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν τα ασθενοφόρα . Τέτοια φαινόμενα δεν είναι καινούργια , αποτελούν πλέον κανόνα.

Στις φωτιές καιγόμαστε , στις πλημμύρες πνιγόμαστε , στους σεισμούς γκρεμιζόμαστε.

Η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια να ρίξει την ευθύνη στα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά ο λαός ξέρει καλά ότι το μόνο ακραίο είναι η αντιλαϊκή πολιτική της. Η πολιτική που βλέπει τις ανάγκες του λαού σαν κόστος και ταυτόχρονα προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τα κέρδη των λίγων. Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα του λαού. Προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την ατομική ευθύνη με μηνύματα από το 112 για να μείνουμε σπίτι.

Την ίδια ώρα εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους του κλάδου να δουλέψουν μέρα αργίας . Στην e-value καταγγείλαμε φαινόμενα προσπάθειας της εργοδοσίας, σε ορισμένα τμήματα, να βάλουν τους εργαζόμενους που ήταν σε τηλεργασία να δουλέψουν παραπάνω από το ωράριο τους, για να καλύψουν χρόνο εργασίας που είχαν χάσει εξαιτίας βλαβών σε ρεύμα και internet . Μπροστά σε όλα αυτά τα φαινόμενα καλούμε όλους τους συνάδελφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να τα καταγγείλουν. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι με την τηλεργασία έχουν γίνει «ζογκλέρ» στην προσπάθεια τους να τα προλάβουν όλα: εργασία, φροντίδα σπιτιού, παιδιών, σχολείων κτλ.

Το σωματείο στέκεται δίπλα τους συναδέλφους ασπίδα για τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Κανένας μόνος του! Δυναμώνουμε το σωματείο μας! Γινόμαστε μέλη!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ενώνουμε τώρα τις φωνές μας με δεκάδες άλλα σωματεία και απαιτούμε: να πάρει τώρα η κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση ολόκληρου του οδικού δικτύου , ιδιαιτέρως στους δρόμους που δίνουν πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας . Να ληφθούν τώρα μέτρα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλη την χώρα και να υπάρξει μέριμνα για την θέρμανση των πολιτών μέσα στην παγωνιά .

Παράλληλα καλούμε, μαζί με δεκάδες σωματεία, σε μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη , στις 11:30 π.μ. στο Σύνταγμα , για την προστασία της ζωής των εργαζομένων , τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από τις φυσικές καταστροφές .
Είναι υπόθεση όλων των συνάδελφων ο αγώνας για την διασφάλιση των μεροκάματων των αργιών.

Ο αγώνας είναι το όπλο μας , όλοι μαζί είμαστε δυνατοί.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό .
• Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους .
• Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες .
• Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις .
• Άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές σε όλους του γονείς συναδέλφους για όσο οι εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ή καθόλου .
• Να εξασφαλιστούν όλα τα μεροκάματα των αργιών.

ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 29/1, 11.30 π.μ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ