ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ 1Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 11:00Π.Μ ΣΤΟ ΕΚΑ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Πριν λίγους μήνες πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε το σωματείο εργαζομένων στην CosmoteEValue, το δικό μας σωματείο. Εκεί που όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα ειδικότητας, σύμβασης χρόνου εργασίας, μπορούν να γίνουν μέλη, να πουν την άποψη τους και τους προβληματισμούς τους, να πάρουν μέρος στην οργάνωση του αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που έχουν κάνει ήδη το βήμα, κόντρα στην εργοδοσία και στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς και δυνάμωσαν το σωματείο μας. Συνεχίζουμε δυναμικά για σωματείο μαζικό που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Σε καλούμε να  πάρεις μέρος στην  1η γενική του συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 11/11, να μεταφέρεις τον προβληματισμό σου, την πείρα σου, την ελπίδα σου, την άποψη σου για το πώς καλύτερα οι εργαζόμενοι στην Cosmote – E Value, θα απαντήσουμε στην επίθεση που είμαστε αντιμέτωποι. Ενωμένοι όλοι οι συνάδελφοι  να στείλουμε μαζικό μήνυμα ότι δε θα παραδώσουμε τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας,  για να πλουτίζει από τον κόπο μας ο ΟΤΕ.

Σε καλούμε να συζητήσουμε μέσα στην γενική συνέλευση την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στην E Value αλλά και συνολικότερα. Να συζητήσουμε την απάντηση που πρέπει να δώσουμε οι εργαζόμενοι απέναντι σε όλα αυτά που βιώνουμε μέσα και έξω από την δουλειά.

Σε καλούμε να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε σχέδιο επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Cosmote – EValue, που θα βάζει στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, παροχές, συνθήκες εργασίας , που θα καταργεί στην πράξη τους διαχωρισμούς της διοίκησης, σύμβαση που θα γίνει αντικείμενο συζήτησης με όλους τους συναδέλφους στην επιχείρηση και θα διεκδικηθεί με όρους μαζικούς από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η μάχη που δίνουμε είναι σκληρή. Απέναντι μας έχουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και τις προηγούμενες, που πέρασαν ένα σωρό μέτρα ώστε να στηρίξουν την ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων. Για τα κέρδη τους μπήκαν στο στόχαστρο τα δικά μας δικαιώματα,  η δική μας ζωή. Η ανάπτυξη που διαφημίζουν και που πανηγυρίζουν σημαίνει κέρδη για τους λίγους και τσακισμένα δικαιώματα για το σύνολο της εργατικής τάξης. Χαρακτηριστικό της ανάπτυξής τους είναι και ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου που καταργεί κάθε ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση των σωματείων και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση, ανάλογα πάντα με την οικονομία, δηλαδή τα κέρδη των μονοπωλίων.

Απέναντί μας έχουμε δυνάμεις στο κίνημα όπως αυτές της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι, να μη σηκώσουν κεφάλι. Στον Όμιλο ΟΤΕ, χρόνια ολόκληρα υπογράφουν μειώσεις μισθών, στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων. Γυρνάνε την πλάτη σε εκατοντάδες εργαζόμενους κυρίως από την CosmoteEValue, αρνούνται να τους αποδεχτούν ως εργαζόμενους  του Ομίλου και επικυρώνουν στην πράξη τους διαχωρισμούς και τους άθλιους μισθούς που δίνει η διοίκηση. Η πλειοψηφία του ΠΑΣΕ διατυμπανίζει ότι υπογράφει σύμβαση για την EValue, κρύβοντας ότι αυτή αφορά ένα μικρό κομμάτι εργαζομένων. Μας κοροϊδεύουν για 12€ αύξηση ενώ οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι μένουν πάλι απέξω. Μας κρύβουν ότι στην τελική η σύμβαση αυτή είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι.

Την ίδια τακτική ακολουθούν συνολικά στο εργατικό κίνημα, με τελευταίο το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε στην ΓΣΣΕ τις τελευταίες μέρες και την προσπάθεια υπονόμευσης εργατικών αποφάσεων και αγώνων, την προσπάθεια να μην παρθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση. Οι δυνάμεις αυτές δεν θέλουν και δε μπορούν να εκφράσουν τα θέλω των εργαζομένων γιατί είναι ταγμένες και υποταγμένες στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ – ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην 1η γενική συνέλευση του επιχειρησιακού μας σωματείου. Συζητάμε και αποφασίζουμε πως με καλύτερους όρους θα ενισχύσουμε το νέο μας σωματείο, πως με καλύτερους όρους θα δώσουμε απάντηση μπροστά και στην απεργία στις 28 Νοεμβρίου.

 

ΟΛΟΙ στην 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11:00π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 2ος όροφος (3ης Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη)