ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Την περασμένη εβδομάδα στην εξυπηρέτηση πελατών, συνάδελφοι ενημέρωσαν το σωματείο ότι ήρθαν αντιμέτωποι με το μένος συνδρομητών οι οποίοι τους εξύβρισαν με άσχημους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Κατανοούμε την αγανάκτηση των συνδρομητών, την τεράστια αναμονή και ταλαιπωρία που υφίστανται για την επίλυση ζητημάτων, αφού στο όνομα της μείωσης του κόστους για να μεγαλώνουν τα κέρδη του ομίλου, η διοίκηση δεν προσλαμβάνει το προσωπικό που χρειάζεται, το οποίο έγκαιρα θα αποκαθιστά το οποιοδήποτε πρόβλημα στον πελάτη. Αυτές οι ελλείψεις δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση της οποίας γινόμαστε αποδέκτες εμείς οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, με τα εκατοντάδες παράπονα που λαμβάνουμε καθημερινά, τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε με ό, τι μέσα διαθέτουμε.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως έχει εκδοθεί οδηγία από τους υπεύθυνους των έργων πως σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να τερματίσουμε την κλήση αλλά πρέπει να υπομένουμε τα υβρεολόγια των συνδρομητών και να προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε.

Εμείς από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουμε:

Δεν είμαστε σάκοι του μποξ όπου μπορούν οποιοιδήποτε να ξεσπούν πάνω μας την άσχημη κατάσταση που βιώνουν ή το παράπονο/πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Οι εργαζόμενοι ακόμα και αν εκείνη την στιγμή εκπροσωπούμε τον Όμιλο ΟΤΕ, διατηρούμε τις αξίες μας, την προσωπικότητα μας, την αξιοπρέπεια μας και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτό να μας εξυβρίζουν προσωπικά, να θίγουν τον χαρακτήρας μας, τις οικογένειες μας κτλ. Καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό να εξυπηρετήσουμε, να λύσουμε προβλήματα, βλάβες και ό, τι άλλο απαιτείται, να φέρουμε δηλαδή εις πέρας το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε κάθε φορά, με υπευθυνότητα.

Απαιτούμε τώρα από την εργοδοσία και τους υπεύθυνους των έργων να αποσύρουν την οδηγία που λέει ότι οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε τα εξ’ αμάξης, να “ξεφτιλιζόμαστε” χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να αποδεσμεύσουμε την γραμμή.

Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανήματα που χωρίς συναίσθηση μπορούμε να ανεχτούμε τα πάντα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ