ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΣΥΠ – ΓΕΡΜΑΝΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καταγγέλλουμε την απόφαση των δυνάμεων της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ (που τώρα εμφανίζονται ως Ενιαία Δύναμη) για την διεξαγωγή εκλογών στο σωματείο ΠΑΣΥΠ – ΓΕΡΜΑΝΟΣ μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι αυτές οι δυνάμεις υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης βάζοντας στο στόχαστρο τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων και των σωματείων τους, διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι εργαζόμενοι συζητούν, συνδιαμορφώνουν και λαμβάνουν συλλογικά τις αποφάσεις τους.

Συγκεκριμένα 2 μέρες πριν την έναρξη των εκλογών κόντρα στις αποφάσεις του ΔΣ, της γενικής συνέλευσης και του καταστατικού του σωματείου, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή των εκλογών με αποκλειστική ηλεκτρονική ψηφοφορία με πρόσχημα την πανδημία.

Και αυτό λίγες μέρες αφότου οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την χώρα δήλωσαν την εναντίωση τους συμμετέχοντας στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις απέναντι στο νομοσχέδιο τερατούργημα που εκτός των άλλων προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία.

Χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους, επικαλούμενοι την πανδημία επιχειρούν να επιβάλουν διαδικασίες στις οποίες οι συνάδελφοι θα είμαστε απομονωμένοι, θα πατάμε ένα κουμπί κάτω από την πίεση της εργοδοσίας και των προϊστάμενων (που στην προκειμένη περίπτωση είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια τους) με στόχο τα αποτελέσματα των εκλογών να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.

Φοβούνται τις ζωντανές μαζικές διαδικασίες και την διαπάλη. Θέλουν απονεκρωμένα σωματεία, για να περνάει ανενόχλητη η πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Θέλουν η δράση μας να εξαντλείται σε ένα like ή dislike από το σπίτι μας, χωρίς να παλεύουμε οργανωμένα με το σωματείο μας μέσα στους χώρους δουλειάς, να μην έχουμε ουσιαστική συμμετοχή και δράση, στη συζήτηση στις συνελεύσεις μας, να μην έχουμε πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ μας που η ζωντανή λειτουργία του σωματείου μας εξασφαλίζει.

Οι διαδικασίες αυτές είναι ελέγξιμες αφού επιτρέπουν στον εργοδότη να μας επιβάλλει ποιον θα ψηφίζουμε με το βούρδουλα, τον εκβιασμό ή τη γαλιφιά, αλλά και γιατί μας αδρανοποιούν βάζοντάς μας πιο μακριά από το πεδίο της οργάνωσης της πάλης και από την ουσιαστική συμμετοχή μέσα από τη δική μας πείρα που δεν μπορεί να αποκτηθεί μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή και απομακρυσμένα ο ένας από τον άλλον.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που υπάρχουν και στην Cosmote E-value και καλούν τους εργαζόμενους να περιμένουν υπομονετικά μπας και δουν καμία αύξηση, όπως ακριβώς κάνει και η εργοδοσία στα meetings, δεν βγάζουν άχνα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, δεν αναγνωρίζουν τους επινοικιαζόμενους. Συνολικά επιδιώκουν να μην κουνιέται φύλλο έτσι ώστε να περνάνε οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις και τις πρακτικές τους, να ενισχύσουμε την πάλη ώστε το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.

Οι εργαζόμενοι μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους!