ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ COSMOTE EVALUE COSMOTE EVALUE

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εκδικητική στάση της διοίκησης της CosmoteEValue που αποφάσισε να μετακινήσει συναδέλφισσα μας από τον Άγιο Στέφανο σε χώρο δουλειάς που απέχει 2,5 ώρες από τον τόπο κατοικίας της (Χαλκίδα – Πειραιάς). Από κοντά στον ίδιο ρυθμό και η Mellon.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μία μέρα μετά την απεργία στις 24/09που αποφασίστηκε σαν απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για μεγαλύτερο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις και τη λειτουργία των σωματείων των εργαζόμενων, στην οποία η συναδέλφισσα συμμετείχε και δρούσε πρωτοπόρα στο χώρο δουλειάς της για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Μάλιστα η αρχική πρόθεση της διοίκησης ήταν να απολύσει τη συναδέλφισσα με το πρόσχημα της χαμηλής παραγωγικότητας Σε παρέμβαση του σωματείου μας και του ΣΕΤΗΠ, η εργοδοσία της E Value, απάντησε ότι εκείνη είναι «πελάτης» της Mellon και ότι δε φέρει καμία ευθύνη, αξιοποιώντας τη διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι περί αποκλειστικής ευθύνης του εργολάβου (δλδ Mellon, Manpower κτλ)  σε σχέση με την απόλυση αλλά και τα δικαιώματα του εργαζόμενου και όχι του έμμεσου εργοδότη σε μια επιχείρηση (δλδ της E Value).

Είναι ξεκάθαρο και στον πιο καλόπιστο πλέον ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτή της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες, νομοθετούν για λογαριασμό των επιχειρηματικών Ομίλων και του κεφαλαίου συνολικότερα. Οι νόμοι αυτοί εξειδικεύονται ανά χώρο δουλειάς και αξιοποιούνται στο έπακρο για να τσακίσουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει ώστε με καλύτερους όρους να εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους πάνω στις δικές μας πλάτες.

Είναι φανερό ότι η διάταξη που αφορά την συνευθύνη του έμμεσου εργοδότη, έρχεται να βάλει άλλο ένα εμπόδιο στην μάχη που δίνουμε οι εργαζόμενοι για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συνολικά στην καθημερινότητά μας ως εργαζόμενοι. Είναι όμως ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της E Value και όχι μόνο. Είναι παράδειγμα για το τι «ανάπτυξη για όλους» εννοεί η ΝΔ ως συνεχιστής της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάπτυξη που θέλουν είναι για τους μονοπωλιακούς ομίλους και αυτή θα έρθει μόνο αν ενταθεί η εκμετάλλευση και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Μπροστά μας έχουμε τη μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, της οποίας η διαπραγμάτευση με την ΟΜΕ έχει ήδη ξεκινήσει. Η Διοίκηση για ακόμα μια φορά θέλει να αφήσει στην απ’ έξω τους  5.500 εργαζόμενους της EValue. Το σωματείο μας ήδη προχωρά σε σχέδιο επιχειρησιακής συλλογική σύμβασης εργασίας που θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα σε Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Έχουμε τη δύναμη με τον οργανωμένο αγώνα, να διεκδικήσουμε την υπογραφή ΣΣΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις. Να επιστρέψει η συνάδελφος ΚΞ πίσω στην δουλειά της στον Άγιο Στέφανο. Οποιαδήποτε εκδικητική ενέργεια από την πλευρά της εταιρείας θα μας βρει απέναντι.
  2. Την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Ένταξη όλων των συναδέλφων στην E Value.
  3. Υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  4. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας μέσα στους χώρους δουλειάς.