ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Είναι ενδεικτικό πως παρά τα ωραία λόγια και τα καλοπιάσματα που δεχόμαστε τώρα τελευταία από την εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι βιώνουμε όλο και περισσότερο τις επιπτώσεις της εντατικοποίησης και των εξαντλητικών συνθηκών δουλειάς οι οποίες δεν μπορούν να εξισορροπηθούν ούτε να ξεχαστούν με οποιοδήποτε ‘’δώρο’’ (μικρό κομμάτι των δεδουλευμένων στην πραγματικότητα) από τη μεριά της εργοδοσίας.

Οι καταγγελίες συναδέλφων που έχουν έρθει στο σωματείο μας από το τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Οικιακών Πελατών Internet και TV στο κτίριο της Καλλιθέας φέρνουν στην επιφάνεια αυτό που επανειλημμένα τονίζει το σωματείο μας και καλεί σε οργάνωση του αγώνα: ότι οι σκληρές συνθήκες δουλειάς σε όλα τα τμήματα, η επιδίωξη για επιμήκυνση του χρόνου εργασίας μέσα από την τηλεργασία, η εξάντληση που προκύπτει από τον μεγάλο φόρτο δουλειάς με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία των εργαζόμενων, είναι ζητήματα που θα χειροτερεύουν αν οι εργαζόμενοι δεν προτάξουν την ενότητά τους και δεν στοχεύσουν στο κύριο. Που δεν είναι άλλο από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για ΟΛΟΥΣ στην Evalue.

Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να επιβάλλουμε το δικαίωμά μας σε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, θα μπορούμε να προστατεύουμε την υγεία μας από επαγγελματικές παθήσεις, θα υπάρχει πλέγμα προστασίας απέναντι στους εξοντωτικούς ρυθμούς που επιβάλλει η εργοδοσία για να κερδοφορεί περισσότερο.

Οι καταγγελίες που πληθαίνουν συνεχώς για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο σε τμήματα της εξυπηρέτησης όσο και στα υπόλοιπα τμήματα, στις πωλήσεις κλπ, όπου ένας εργαζόμενος τα κάνει όλα και είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετεί εκατοντάδες αναμονές χωρίς να παίρνει ανάσα απαντώντας τη μια κλήση μετά την άλλη, αποτυπώνουν συνολικά μια κατάσταση στην Evalue και την επιδίωξη της εργοδοσίας να ξεζουμίζει τον εργαζόμενο μέχρι τελικής πτώσης για να αυξάνεται η κερδοφορία της. Το σωματείο μας είναι στο πλευρό των συναδέλφων που είναι αντιμέτωποι με αυτά τα προβλήματα και τα έχει θέσει επανειλημμένα στη διοίκηση, ενώ παράλληλα καλεί σταθερά σε οργάνωση της πάλης για αυτά τα προβλήματα και για όποιο ζήτημα πλήττει τη ζωή μας.

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Οι εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της εργοδοσίας να εντείνει την εκμετάλλευση σε συνθήκες που το κεφάλαιο και η κυβέρνηση συνολικά επιτίθενται με νέα αντεργατικά όπλα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα. Έχουν βρει την πανδημία σαν ευκαιρία να περάσουν τους σχεδιασμούς τους για να προστατέψουν και να διευρύνουν τα δικά τους συμφέροντα. Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση του εργάσιμου χρόνου και το χτύπημα στα συνδικάτα έχουν στόχο να δώσουν περισσότερα όπλα στα χέρια των εργοδοτών για να εντείνουν την εκμετάλλευση και ταυτόχρονα να επιβάλλουν σιωπητήριο στους χώρους δουλειάς χτυπώντας τους αγώνες και τα σωματεία που αντιστέκονται για να μας ξεζουμίζουν ανεμπόδιστα.
Οι εξελίξεις στον υπόλοιπο όμιλο ΟΤΕ με τη μεταφορά των εργαζόμενων σε θυγατρικές, τις εθελούσιες και τους εκβιασμούς είναι κομμάτι της συνολικής της εργοδοσίας που προσπαθεί να αποτινάξει από τις πλάτες της συγκροτημένα δικαιώματα και κατακτήσεις που τα θεωρεί κόστος μπροστά στην κερδοφορία της.

Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου να είμαστε ενωμένοι, οργανωμένοι στο σωματείο μας και να αντιπαλέψουμε την επίθεση ενιαία προτάσσοντας το αίτημα για ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς.Ο αγώνας που γίνεται σε ένα τμήμα να γίνεται υπόθεση όλων των εργαζόμενων και να στηρίζεται με όλους τους τρόπους για να μην είμαστε διασπασμένοι και αποδυναμωμένοι. Αντίστοιχα, τα προβλήματα σε κάθε χώρο δεν είναι ξεκομμένα από τη γενικότερη πολιτική και την επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι, γι’ αυτό και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ώστε να έχουμε γνώση ποιος είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος που δεν είναι άλλος από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Για να έχει αποτελεσματικότητα η πάλη μας για το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε χρειάζεται να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει αγώνας χωρίς θυσίες με εύκολες λύσεις τη στιγμή που το κεφάλαιο είναι αποφασισμένο να εντείνει την επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε πείρα από το παρελθόν πως οι λογικές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μπορούν να οδηγήσουν έναν αγώνα στην απογοήτευση. Για να κατακτήσουμε σήμερα ακόμη και το πιο μικρό και το στοιχειώδες όπως είναι οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, το ωράριο, το διάλειμμα, τα κενά μεταξύ των κλήσεων, μέχρι πιο συγκροτημένα δικαιώματα όπως η ΣΣΕ στο ύψος των αναγκών μας, απαιτείται να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι στο σωματείο μας, έτοιμοι να δώσουμε σκληρές μάχες καθημερινά. Απαιτεί να σηκώσουμε ανάστημα και να δυναμώσουμε συλλογικά και οργανωμένα.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΣΕ
Τίποτα δεν είναι ανέφικτο και ουτοπικό όταν το διεκδικούν οι εργαζόμενοι μαζικά και οργανωμένα.
Παλεύουμε εδώ και τώρα για:
  • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Να μπει τέλος στο δουλεμπόριο.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε E Value.
  • Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους με βάσει το σχέδιο που έχουμε αποφασίσει στο σωματείο μας.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς όπως σε τμήματα στην Καλλιθέα κ.α.
  • Διεκδικούμε συγκροτημένα δικαιώματα που να προστατεύουν την Υγεία μας τόσο από την πανδημία όσο και από επαγγελματικές παθήσεις. Οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα που πρέπει να είναι κατοχυρωμένο σε ΣΣΕ.