Δελτίο Τύπου:
Για την 1η γενική συνέλευση του σωματείου μας

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Την Κυριακή 11.11 πραγματοποιήθηκε η 1η γενική συνέλευση του σωματείου μας.  Δεκάδες συνάδελφοι από διάφορα πόστα της εταιρίας συμμετείχαν και με το θάρρος της γνώμης τους μετέφεραν πλούσια πείρα από τα τμήματα και τη ζωή τους. Φάνηκε ότι παρά τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες σε κάθε τμήμα, το ζητούμενο της εταιρίας είναι ενιαίο και συνοψίζεται στο πως θα βγαίνει με ολοένα και μεγαλύτερη πίεση περισσότερη δουλειά μέσα σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, μέσα σε ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Αυτή η δουλειά με αυτούς τους όρους είναι που γέμισε και αυτό το τρίμηνο τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων με 110εκ και την εταιρία με κέρδη.

Η συζήτηση ανέδειξε τη συνεχή προσπάθεια της εταιρείας, είτε με τρομοκρατία είτε με “καλοπιάσματα”,  να σταματήσει τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, τον αγώνα μαςΑξιοποιεί το καλύτερο της όπλο, που είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων  με δεκάδες διαφορετικές συμβάσεις, ωράρια και “παραχωρήσεις” ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων.

Η ίδρυση του σωματείου χαλάει τα  σχέδια της εταιρίας γιατί ενώνει σε κοινό αγώνα όλους τους εργαζόμενους στην εταιρία ανεξαρτήτου σύμβασης. Έτσι ο αγώνας μας θα γίνεται πιο δυνατός, πιο αποτελεσματικός.  Αυτή τη δυναμική φοβήθηκαν από τη πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε η ιδρυτική διακήρυξη οι «καλύτεροι υπάλληλοι» της, οι πλειοψηφίες στον ΠΑΣΕ και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, και μάταια προσπάθησαν με ψέματα και τρομοκρατία να το εμποδίσουν.  Οι δεκάδες αιτήσεις που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση είναι η καλύτερη απάντηση και θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες  ό,τι και να κάνουν.

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η Γενική συνέλευση του σωματείου πήρε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28/11.   Η απεργία είναι μάχη για τη υπογραφή ενιαίας Σ.Σ.Ε στη e-value με πραγματικές αυξήσεις για όλους, θα είναι απάντηση στην εντατικοποίηση και στις άθλιες συνθήκες εργασίας.  Είναι το καλύτερο μας όπλο που θα κρίνει τη συνέχεια για αυτό θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για τη επιτυχία της.

Παράλληλα ο δικός μας αγώνας είναι κομμάτι του γενικότερου απεργιακού μετώπου ώστε να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες όχι τα κέρδη των λίγων. Η φωνή μας θα ενωθεί με την φωνή εκατοντάδων συναδέλφων από κλάδο των τηλεπικοινωνιών ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που θα βάζει τα κατώτατα όρια σε όλο τον κλάδο για όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας μας θα είναι ενάντια στα «παραμύθια» της κυβέρνησης για το τέλος δήθεν των μνημονίων ενώ μένουν σε ισχύ 700 μνημονικοί νόμοι.  Θα απαντήσουμε στη πρόκληση του νόμου “Αχτσιόγλου-Βρούτση” που καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση για να μας δίνουν μια ζωή ψίχουλα, στην αύξηση του αφορολόγητου, σε όλα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να στηριχθεί  παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων και εμείς να ζούμε μια ζωή στη σύγχρονη φτώχεια.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα είναι η καλύτερη απάντηση και στις πλειοψηφίες της ΓΣΣΕ που αφού δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την απεργία «έπαιζαν» με την ημερομηνία για να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους, να μετατρέψουν την απεργία σε ένα μεγάλο “φιάσκο” σαν τις συγκεντρώσεις τους.

Στις 14 Νοέμβρη προχωράμε σε Ημέρα Δράσης μέσα στους χώρους δουλειάς, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δεκάδες άλλους κλάδους που απεργούν κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ