ΓΙΑ ΤΟ 45ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ – ΟΤΕ

Αυτές τις μέρες στην Τέμενη Αιγίου πραγματοποιείται το 45ο Συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Στο συνέδριο αυτό θα γίνει συζήτηση για το πλαίσιο διεκδίκησης εν όψει της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβρη και για την εγγραφή 4 σωματείων (Cosmote – Evalue, Wind, Vodafone/360 Connect & λοιπών θυγατρικών, Σωματείο Νέων Τεχνολογιών Πάτρας) στην δύναμη της ΟΜΕ μεταξύ των οποίων και το σωματεαίο μας.

Από το Μάρτη το σωματείο μας έχει κάνει αίτηση, ως σωματείο του Ομίλου, να γίνει μέλος της Ομοσπονδιας, αίτηση που ακόμα και σήμερα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν έχει γίνει αποδεχτή, αλλά δεν θέλουν να  μπει καν προς συζήτηση.

Οι δυνάμεις που υπηρετούν την γραμμή της εργοδοσίας και του κοινωνικού εταιρισμού, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ και η (Δ)ΑΚΕ, αρνήθηκαν, με αστεία προσχήματα να μπουν στην ουσία της διαδικασίας εγγραφής του σωματείου και παρέπεμψαν την συζήτηση αυτή στο ….απώτερο μέλλον. Συγκεκριμενα το Ενωτικό (ΠΑΣΚΕ) συνεχίζοντας την τακτική που ακολούθησε και κατά την διάρκεια των εκλογών του σωματείου μας, (τις οποίες προσπάθησε να ακυρώσει) υποστήριξε την γραμμή της εργοδοσίας, γραμμή που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους, ανοργάνωτους, χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη ,ενισχύοντας για ακόμα μια φορά τον συντεχιασμό (που καλλιεργούν χρόνια ολόκληρα) έτσι ώστε να μπορεί να περνάει τον σχεδιασμό της η εργοδοσία χωρίς καμία αντίδραση. Στην ίδια πλεύση και κατεύθυνση ήτα και η γραμμή της (Δ)ΑΚΕ , με τη μόνη διαφορά ότι τώρα πρέπει να στηρίξουν ως μητέρα των μαχών, την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, λες και μπορεί να υπάρξει πραγματική Συλλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς τους 5.500 εργαζόμενους της Cosmote – Evalue.

Η μόνη δύναμη που ξεκάθαρα από την πρωτή στιγμή ίδρυσης του σωματείου, στηρίζει, ενισχύει και είναι δίπλα στο σωματείο όπως και σε κάθε εργαζόμενο χωρίς καμία διάκριση και ενιαία είναι οι ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της ΕΣΚ – ΟΤΕ. Στην συνεδρίαση του ΔΣ έβαλε πρόταση να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για την εγγραφή του σωματείου μας στη δύναμη της ΟΜΕ, πρόταση που τελικά ψηφίστηκε μόνο από τις δυνάμεις της ΕΣΚ, της Αγωνιστικής Συνεργασίας και της ΑΣΕ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η αυριανή πρώτη μέρα του συνεδρίου θα έχει ιδαίτερο ενδιαφέρον ….

Αύριο θα αποδειχτεί αν το πανό που έχει αναρτήσει η ΟΜΕ στην αίθουσα του συνεδρίου είναι πραγματικό ή ψευδεπίγραφο. Δηλαδή, αν πρακτικά οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία θέλουν ΣΣΕ για τον όλο Όμιλο ΟΤΕ, αν η ενότητα που ευαγγελίζονται είναι πραγματική όπως επίσης και η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνολικά στον Όμιλο, η διατήρηση των θέσεων εργασίας και όλα αυτά που κατά καιρούς ισχυρίζονται.

Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους που είναι εκλεγμένοι αντιπροσώποι στο συνέδριο της Ομοσπονδίας να υπερψηφίσουν την εγγραφή του σωματείου στη δύναμη της ΟΜΕ για να παλέψουμε πραγματικά για: μια ενιαία σύμβαση στον Όμιλο ΟΤΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω.