ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 07/04

11:00π.μ. στο ΕΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους στον Όμιλο ΟΤΕ και στην Evalue που συμμετείχαν στην απεργία στις 29.03 για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας με τον νέο κύκλο απολύσεων που ετοιμάζει, για το μεγαλύτερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας συνολικά στον Όμιλο ΟΤΕ.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην EValue απορρίπτουμε τους διαχωρισμούς και τη διάσπαση που καλλιεργεί η διοίκηση. Η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, οι απολύσεις είναι στην EValue καθημερινό φαινόμενο, δεν αφορούν μόνο ένα κομμάτι εργαζομένων που σήμερα είναι στη γραμμή του πυρός. Η επίθεση αυτή μας αφορά όλους.

Η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, προχωρά στις νέες εθελούσιες γιατί θέλει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που είχαν κεκτημένα και συγκροτημένα δικαιώματα. Θέλει νέο εργατικό δυναμικό με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, θέλει εργαζόμενους πιο «φθηνούς» πιο ευέλικτους.

Με μια πιο προσεκτική ματιά μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ δεν μειωνόμαστε. Αντίθετα οι «κενές θέσεις» εργασίας που έχουν δημιουργηθεί μετά τις απολύσεις, τις εθελούσιες κτλ, καλύπτονται από εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς και δικαιώματα, που δεν καλύπτονται από καμία επιχειρησιακή σύμβαση ή από τις νέες επιχειρησιακές που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια, με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Πολλά κομμάτια δίνονται σε εργολάβους ή χρησιμοποιείται κατά κόρον η εργασία μέσω τρίτων εταιριών, όπως συμβαίνει και σε μας στην EValue.

Σκοπός της εργοδοσίας είναι να διαλύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε να διασφαλίσει και να θωρακίσει την κερδοφορία της. Βέβαια στο πλευρό της η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως και όλοι οι εργοδότες, έχουν τις κυβερνήσεις που νομοθετούν για να τους διευκολύνουν. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι προηγούμενες, ψήφισαν την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την μη υποχρεωτικότητα τους, τις  μειώσεις μισθών, επέκτειναν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ψήφισαν νόμους που διευκολύνει την εφαρμογή της εργασίας μέσω τρίτων εταιριών, την ενοικιαζόμενη εργασία.

Συνάδελφοι,

Αποδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά ότι οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΜΕ – ΟΤΕ  (ΠΑΣΚΕ –(Δ)ΑΚΕ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΤΛ) είναι απέναντί μας και  όχι μαζί μας. Στελέχη τους έλεγαν σε συναδέλφους από 3ες εταιρίες ότι η απεργία δεν τους καλύπτει, ότι η απεργία αφορά ένα συγκριμένο κομμάτι συναδέλφων και όχι το σύνολο. Μπροστά στην απαίτηση των εργαζομένων για κλιμάκωση του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις, έκαναν τον «Πόντιο Πιλάτο» και μίλαγαν για ενότητα και πάλι για ενότητα. Συνάδελφοι, όταν αυτές οι δυνάμεις μιλάνε για ενότητα χρειάζεται να φυλαγόμαστε.

Οι εργαζόμενοι στην EValue το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Γνωρίζουμε τι θα πει να αλλάζεις την μια εταιρία μετά την άλλη και τα δικαιώματά μας να είναι στο αέρα. Γνωρίζουμε τι θα πει να δουλεύεις 6ωρο ή 4ωρο και να βρισκόμαστε σε αγώνα δρόμου κάθε μήνα για να πάρουμε τα πολυπόθητα tickets. Γνωρίζουμε τι θα πει να υπογράφουμε τη μια μηνιάτικη σύμβαση μετά την άλλη.

Γνωρίζουμε τι θα πει 3,5 και 10 χρόνια να εργαζόμαστε μέσω τρίτων εταιριών. Γνωρίζουμε τι θα πει να διαλύεται η υγεία μας, να σέρνουμε δεκάδες προβλήματα υγείας μυοσκελετικά, ακοής, φωνητικών χορδών κτλ. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να δουλεύουμε για 400, 500 ευρώ και να μην μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, να μη μπορούμε να κάνουμε οικογένειες, να μην μπορούμε να συντηρηθούμε.

Και όλα αυτά για να αυξάνονται τα κέρδη του ΟΤΕ. Σε αυτή την ενότητα μας καλούν, συνάδελφοι, όλες αυτές οι δυνάμεις.

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Η 24ωρη απεργία πρέπει να έχει συνέχεια. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην EValue πρέπει να δώσουμε συνέχεια. Πρώτα και κύρια συζητώντας στην Γενική μας Συνέλευση, εκτιμώντας την απεργιακή μάχη που δώσαμε αλλά και σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας.

Στο τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Χρειάζεται να βάλουμε μπροστά το δικό μας σχέδιο για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να βάζει τέλος στους διαχωρισμούς, να δίνει σε όλους τους εργαζόμενους ουσιαστικές αυξήσεις, παροχές και δικαιώματα, να κατοχυρώνει μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Από τώρα χρειάζεται να συζητήσουμε πως ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει δε θα σταματήσει εδώ αλλά πως θα δοθεί συνέχεια μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Δε μπορούμε να περιμένουμε κανέναν να πάρει την πρωτοβουλία.  Η κατάσταση που επικρατεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς χρειάζεται να βρει μαζική οργανωμένη απάντηση. Οι εργαζόμενοι στην EValue έχουμε το δικό μας σωματείο. Σε αυτό να γίνουμε μέλη, να δυναμώσει, να γίνει πιο μαζικό και με νέους όρους οι εργαζόμενοι ενιαία να απαντήσουμε σε όλο αυτό που βιώνουμε. Αυτό φοβάται και η εργοδοσία για αυτό λύσσαξαν και μπροστά στις πρώτες εκλογές του σωματείου.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δώσει το παρόν στην συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή στις 7 Απρίλη. Να βγάλουμε συμπεράσματα από την απεργία αλλά και να συζητήσουμε πως με καλύτερους όρους θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλα αυτά που βιώνουμε, πως θα συνεχίσουμε την πάλη μας με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, απεργιακές κινητοποιήσεις κτλ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΜΑΣ

7 ΑΠΡΙΛΗ στις 11:00πμ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ, 2ος όροφος)

Διεκδικούμε:

  • Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο που θα εξισώνει νέους και παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στην Evalue που να αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με την σύμβαση εργασίας και θα καταργεί στους διαχωρισμούς στην πράξη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας – της επινοικίασης. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που αφορούν τις εγκαταστάσεις αλλά και τον τρόπο δουλειάς.
  • Αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών.
  • Δεν αποδεχόμαστε καμία διάκριση συναδέλφου με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και των στόχων που θέτει η εργοδοσία.