Δελτίου Τύπου:
Για τις υποχρεωτικές υπερωρίες στα έργα της ΔΕΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της Cosmote – Evalue και τα διάφορα τσιράκια της (βλέπε προϊσταμένους και team leader) που με το στανιό υποχρεώνουν συναδέλφους στο έργο της ΔΕΗ στο Γαλάτσι να δουλέψουν υπερωρίες υποχρεωτικά, να ακυρώσουν άδειες και να δουλέψουν παραπάνω όσοι τηλεργάζονται επειδή υπάρχει βλάβη στο internet ή στην ΔΕΗ.

Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει αυτό στα συγκεκριμένα έργα λόγω «αναγκών» που έχει η εταιρία.

Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά:

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να εργαστεί υπερωρία αν δεν το επιθυμεί. Αν η εταιρεία έχει ανάγκη στο συγκεκριμένο έργο να κάνει προσλήψεις με νέους εργαζόμενους ή να μεταφέρει εκεί συναδέλφους που σπρώχνει στον Καιάδα της ανεργίας. Ακόμα περισσότερο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει άδειες συναδέλφων επειδή υπάρχουν ανάγκες στο έργο. Όπως φαίνεται βέβαια αυτό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά καθημερινότητα για τους συναδέλφους, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να «βουλώσει τρύπες» στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν κόβοντας άδειες, βάζοντας υποχρεωτικές υπερωρίες, μεταφέροντας εργαζόμενους από άλλα έργα.

Το σωματείο μας προχώρησε ήδη σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και άμεσα θα κάνει παρέμβαση και στην εργοδοσία.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην δεχτούν να δουλέψουν υπερωριακά αν δεν το επιθυμούν ή να ακυρώσουν την άδεια τους. Σε κάθε περίπτωση, να έρθουν σε επαφή με σωματείο ώστε οργανωμένα και συγκροτημένα να βάλουμε εμπόδια και φραγμό στην ασυδοσία τους.