Δελτίου Τύπου:
Συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων στην LG

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τους συναδέλφους στην επιχείρηση LG, που ύστερα από κάλεσμα του ΣΕΤΗΠ και της Σωματειακής Επιτροπής στον χώρο, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 30/06, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας να απολύσει 5 συναδέλφους, εκ των οποίων άλλες είναι μανάδες με παιδιά και λεχώνες και άλλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Καταδικάζουμε επίσης τις δυο απολύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Και η εργοδοσία της LG (όπως και ο Όμιλος ΟΤΕ αλλά και συνολικότερα) εκμεταλλευόμενη τα προηγούμενα αλλά και τα σημερινά μέτρα που ψηφίστηκαν τόσο από την κυβέρνηση ΝΔ όσο και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της νέας κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων ώστε για να διαφυλάξει τα κέρδη της και να χτυπήσει τους ανταγωνιστές της. Στην Evalue οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα τι θα πει απολύσεις για λόγους “παραγωγής”, τι θα πει ελαστικές σχέσεις εργασίας , αφού στην πλειοψηφία μας είμαστε εργαζόμενοι μέσω τρίτων επιχειρήσεων με 4ωρα και 6ωρα. Όταν, δε, σύμφωνα πάντα με την επιχείρηση, δεν πιάνουμε τους στόχους, παύουμε δήθεν να είμαστε παραγωγικοί και μας πετάνε στην ανεργία. Είναι γνωστή η τακτική των εργοδοτών πόσο μάλλον σήμερα που περνάμε σε νέα φάση οικονομικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι έχουμε την πείρα, για το πως στην προηγούμενη οικονομική κρίση οξύνθηκαν οι ανταγωνισμοί, πως πετσοκόπηκαν ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθοί και συντάξεις. Γνωρίζουμε πόσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στις ουρές της ανεργίας στο όνομα της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από πτωχεύσεις και συγχωνεύσεις και πως τα όποια «προσωρινά μέτρα», απέκτησαν μόνιμο χαρακτήρα. Γνωρίζουμε πλέον ότι δε μπορούν να είναι κερδισμένοι και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Οργανωμένα – μαχητικά-αποφασιστικά – ταξικά, μαζί με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, θα αγωνιστούμε συλλογικά και θα παλέψουμε για τα δικαιώματα μας. Γιατί ο αγώνας σας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωποι με απολύσεις, μειώσεις μισθών, αναστολές συμβάσεων κτλ