Δελτίο Τύπου:
Άμεσα προσαρμογή του ωραρίου για όσους εργαζόμενους γονείς το έχουν ανάγκη.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Cosmote – Evalue, που για ακόμα μια φορά αρνείται να διευκολύνει στο ωράριο εργαζόμενους γονείς. Συγκεκριμένα στο σωματείο μας έφτασαν καταγγελίες ότι συνάδελφοι και κυρίως μανάδες δεν μπορούν να είναι συνεπείς στο ωράριο τους (8:45) αφού δεν προλαβαίνουν εγκαίρως να αφήσουν τα παιδιά σχολείο ή στον παιδικό σταθμό και να πάνε για δουλειά.

Αυτή τη στιγμή πολλές εργαζόμενες μανάδες και πατεράδες που πάνε οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξής κατάσταση: από τη μια να έχουν την ευθύνη να είναι έτοιμα τα παιδιά τους για να τα αφήνουν στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό την προκαθορισμένη ώρα με τη χειροτέρευση της λειτουργίας τους από την προηγούμενη σχολική χρονιά, με τραγικές ελλείψεις σε δασκάλους και εκπαιδευτικές ζώνες για τους εργαζόμενους γονείς, ως αποτέλεσμα των ελάχιστων διορισμών που γίνονται σε σχέση με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και των ελαστικών σχέσεων εργασίας τους εκπαιδευτικού προσωπικού.
Από την άλλη για όσους συναδέλφους δεν έχουν κάποια άλλη βοήθεια στη φροντίδα των παιδιών υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορούν να είναι συνεπείς στο ωράριο της δουλειάς με αποτέλεσμα να έχουν άλλο ένα επιπρόσθετο άγχος για το τι μπορεί να προκύψει από αυτό.

Το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στην διοίκηση της εταιρίας για να λάβει την απάντηση ότι πρέπει να κατονομάσουμε συγκεκριμένους συναδέλφους που έχουν αυτό το πρόβλημα!!! και ότι δε μπορούν να δώσουν τέτοια κατεύθυνση καθώς θα αδικηθούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι!!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για πολλούς γονείς μπαίνει το δίλημμα τον 21ο αιώνα αν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και τον παιδικό σταθμό ή αν θα μείνουν χωρίς δουλειά αφού η εργοδοσία μπορεί να αξιοποιήσει οποιαδήποτε ‘’ασυνέπεια’’ και να εκβιάσει καταστάσεις κατά το δοκούν εφόσον δεν υπάρχουν συγκροτημένα δικαιώματα και ΣΣΕ που να προστατεύει τη μητρότητα. Στην εν λόγω επιχείρηση άλλωστε πολλές φορές έχουμε δει ορισμένες προσωρινές διευκολύνσεις που έχουν να κάνουν και με τις ανάγκες μανάδων όπως αλλαγές βαρδιών –αν και όποτε γίνονται και σπάνια σε σταθερή βάση- που όμως παρουσιάζονται σαν χάρη για να νιώθουμε και υποχρεωμένοι και να δουλεύουμε σκυφτοί χωρίς να ζητάμε περισσότερα. Τη στάση αυτή την καταγγέλλουμε.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα προβλήματα σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς οξύνθηκαν εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας με την αποκλειστική ευθύνη της πολιτική της κυβέρνησης με το στοίβαγμα μαθητών στις τάξεις, την ανυπαρξία υποδομών, επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών, με το κράτος να μην εξασφαλίζει την προσχολική αγωγή ως δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Η ατομική ευθύνη της κυβέρνησης που ρίχνει όλο το κόστος στις πλάτες των εργαζόμενων και η αναγόρευση της μάσκας ως μοναδικό μέσο προστασίας έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους γονείς που έχουν παιδιά σε μικρότερες και νηπιακές ηλικίες.

Καλούμε όλους συναδέλφους στην Cosmote E-Value που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας και να απαντήσουμε συλλογικά. Η εταιρία άμεσα και χωρίς όρους να προχωρήσει σε διευκολύνσεις στο ωράριο για όσο χρειάζεται και σε ΟΛΟΥΣ ανεξάρτητα από το έργο ή το τμήμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Να πάρει οργανωμένη και μαχητική απάντηση η πολιτική της κυβέρνησης που προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου γυρνάει τις ανάγκες μας στο μεσαίωνα. Εδώ και τώρα χρειάζεται να οργανωθεί η πάλη μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς για την προστασία της Υγείας και της ζωής, τη μόρφωση, τη δουλειά με δικαιώματα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση ή αναγκαστική παραίτηση συναδέλφου επειδή η εταιρία δεν προχωρά σε προσαρμογή του ωραρίου για όσους εργαζόμενους γονείς το έχουν ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/10 8.00 π.μ. ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/10 6.00 ΣΤΟ ΕΚΑ (Γ Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνη)