Δελτίο Τύπου:
Αλληλεγγύη στον λαό των ΗΠΑ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το σωματείο μας καταδικάζει  την  δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου, George Floyd, την βία των αστυνομικών δυνάμεων που ξεδιπλώνεται και αυτές τις μέρες ενάντια στις μεγάλες κινητοποιήσεις του αμερικανικού λαού.

Ενώνουμε την φωνή μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες φωνές των εργαζομένων, των φτωχών  που διαδηλώνουν  ενάντια  στην εξαθλίωση, τον ρατσισμό, ενάντια στην  βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δε σταμάτησαν ποτέ. Τόσο στις ΗΠΑ  και διεθνώς όσο  και  στην Ελλάδα οι εξελίξεις αξιοποιούνται από τα αστικά κόμματα, το κράτος  και τις δυνάμεις στο εργατικό κίνημα που στηρίζουν με τις θέσεις τους, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κερδοφορία τους,  για να αποπροσανατολίσουν από την πραγματική αίτια των λαϊκών βασάνων:  την  πολιτική των πολέμων και της σφαγής λαών στο εξωτερικό, της φτώχειας, της καταπίεσης στο εσωτερικό.

Το «αμερικανικό όνειρο» καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μπροστά  στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια. Αναδεικνύεται η σαπίλα του καπιταλισμού τόσο στην πανδημία με την παντελή έλλειψη  δημόσιου συστήματος υγείας, τους ομαδικούς τάφους των  περισσότερων από 100.000 φτωχών λαϊκών ανθρώπων, όσο και διαχρονικά αφού  στην μητρόπολη του καπιταλισμού ο λαός δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Ο ρατσισμός, η βία και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων  μεταναστών και των προσφύγων,  είναι  γέννημα του συστήματος    είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων, που για τους ανταγωνισμούς, προκαλεί  πολέμους και  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αιματοκυλεί τους λαούς.

Για να αναπνεύσει πραγματικά ο λαός, χρειάζεται να στοχεύσει στον ορατό εχθρό που του στερεί το οξυγόνο: τον σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να πάρει τον πλούτο που παράγει στα χέρια του.