Δελτίο Τύπου:
Για την καταστολή στις μαθητικές κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε ένα ακόμα μαζικό, διεκδικητικό συλλαλητήριο μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί απαίτησαν για μια ακόμη φορά αίθουσες διδασκαλίας και σχολεία ανοιχτά, με μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια τους. Μέτρα και συνθήκες για την υγεία τους σχολειά που να ανταποκρίνονται στην εποχή μας, στον 21ο αιώνα.

Για μια ακόμη φορά στις δίκαιες και επίκαιρες απαιτήσεις τους η κυβέρνηση απάντησε με το πιο αυταρχικό τρόπο, με βία, εκφοβισμό τρομοκρατία και συλλήψεων. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου αποτέλεσε για μια ακόμη φορά την ηχηρότερη απάντηση στα μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την ακόμα μια φορά προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών στο χθεσινό συλλαλητήριο.

Ως εργαζόμενοι στην Cosmote – Evalue καλούμε κάθε εργαζόμενο γονιό και συνολικότερα, να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών μας και να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση όλων αυτών των δυνάμεων που βρίσκονται και δρουν στο χώρο εργασίας αλλά και στην κοινωνία συνολικότερα. Να βγάλουμε συμπεράσματα για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και εκπαιδευτικών για αίθουσες διδασκαλίας και σχολεία ασφαλή για την υγεία μαθητών και εργαζομένων.

Στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών και των εκπαιδευτικών που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά προστατεύοντας και το ρόλο του σχολείου αλλά και την ίδια την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας.
Στην στάση της κυβέρνησης που απαντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς με βία, εκφοβισμό και καταστολή τους λέμε ξεκάθαρα:

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.
ΔΟΥΛΟΙ ΔΕ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΕΊΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.