Δελτίο Τύπου:
Για την παράσταση διαμαρτυρίας
ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Σήμερα 12/3/2021 το σωματείο μας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Κεραμεικού, καθώς το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία έχει επιδοθεί σε όργιο τρομοκρατίας. Φυσικά όπλο της, όχι καινούριο, είναι η πίεση για το πιάσιμο των στόχων και η παραγωγικότητα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να δέχονται warning letters και προειδοποιήσεις να συμμορφωθούν γιατί αλλιώς… Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σταθερά στο στόχαστρο της εργοδοσίας βρίσκονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας. Ούτε τυχαία είναι η περίοδος που η τρομοκρατία των εργαζομένων εντείνεται, μέσα και έξω από τα κτίρια, με στόχο να δουλεύουμε με το κεφάλι σκυμμένο και να μη βγάζουμε άχνα για τα αλλεπάλληλα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που περνά η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας, σε παρέμβαση που έκανε στην διοίκηση της εταιρείας, ξεκαθαρίσαμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους. Επιβεβαιώνεται ότι μας χωρίζει άβυσσος. Είναι γνωστή η πρακτική της εταιρείας να εκβιάζει με το κυνήγι των στόχων για να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο και όσο το δυνατόν πιο φτηνά για να είναι ανταγωνιστική. Άλλωστε και η θέση που η εργοδοσία πήρε είναι ότι έτσι δουλεύει η εταιρεία και δεν είναι κάτι καινούριο. Μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για καμιά στοχοποίηση και διάκριση των μελών του σωματείου, αλλά οφείλουν να προειδοποιήσουν και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους για να πιάνουν τους στόχους!!

Ας μην κοροϊδευόμαστε!!! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Κανένας μόνος του. Ερχόμαστε σε επαφή και δυναμώνουμε σωματείο μας! Διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή!
Δείτε την δήλωση του Θ. Γρηγοράκη, μέλους του ΔΣ του σωματείου:
Απαντάμε δυναμικά και συμμετέχουμε στο παναττικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από σωματεία και ομοσπονδίες την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια για την προστασία της υγείας, την επιβίωση, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.