Δελτίο Τύπου:
Για τις μετατροπές των συμβάσεων

ΟΛΟΙ στη ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας 29/12, 18:00(Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνη)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο νέο κείμενο της σύμβασης που στάλθηκε έχουν αφαιρεθεί κάποιοι από όρους που είχε τονίσει το σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα και αφορούσαν τον τόπο εργασίας, την δουλειά στον ανταγωνισμό και τις υπερωρίες που ενσωματώνονταν μέσα στον μεικτό μισθό αν υπήρχε διαφορά με τον κατώτερο.

Η παρέμβαση μας και η στάση των εργαζομένων ήταν αυτή που υποχρέωσε την εργοδοσία να αλλάξει κάποιους από τους όρους που επισημάναμε, όμως η κοροϊδία της ενοικιαζόμενης εργασίας και των ατομικών συμβάσεων εξακολουθεί να υπάρχει.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι αν οι εργαζόμενοι μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας και τις συμβάσεις που προκύπτουν από αυτές τις μορφές, όπου στην Evalue αγγίζει τους 3.500 εργαζομένους. Χιλιάδες εργαζόμενοι δανεικοί, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, με 6 ώρα και τον κατώτατο μισθό, με ανύπαρκτες συνθήκες και όρους δουλειάς, χωρίς μέτρα για την υγεία μας και την ασφάλεια, την ώρα που οι τιμές στα βασικά αγαθά έχουν πάρει φωτιά, που ο πληθωρισμός έχει αγγίξει το 15% και οποιαδήποτε αύξηση είδαμε το προηγούμενο διάστημα έχει εξανεμιστεί και συνεχίζει να μη βγαίνει ο μήνας.

Είναι δίκαιη η αγανάκτηση που νιώθουμε την ώρα που η Evalue και ο Όμιλος ΟΤΕ συνολικά χτυπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο. Αυτή η αγανάκτηση για τις συμβάσεις ενοικίασης και τους όρους δουλειάς χρειάζεται να γίνει οργανωμένη και συλλογική πάλη για την κατάργηση αυτών των μορφών εργασίας, χρειάζεται να ενισχυθεί το σωματείο μας και ο συλλογικός αγώνας.
Αυτές οι μορφές εργασίας ενισχύθηκαν με σχετικούς νόμους από όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) ώστε οι εργαζόμενοι να μην αποκτούμε συγκροτημένα δικαιώματα, να «κοστίζουμε λιγότερο» στους εργοδότες. Επιπλέον αυτές τις μορφές αξιοποιούν ώστε να μας διασπούν μεταξύ μας, να μας διαχωρίζουν, να μας μπερδεύουν ώστε να μας έχουν διασπασμένους και μόνους.

Το ζητούμενο που τίθεται μπροστά μας είναι πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ένα βήμα παραπέρα ώστε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Cosmote – Evalue, να δοθούν γενναίες αυξήσεις πάνω από 15% και πως με βάση αυτές τις αυξήσεις θα υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Εσωτερικός Κανονισμός Προσωπικού που θα μας προστατεύει και θα μας εξασφαλίζει από τις ορέξεις της εργοδοσίας για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με ατομικές διαπραγματεύσεις και τους εκβιασμούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθούμε οι εργαζόμενοι για να δούμε ουσιαστική βελτίωση και αλλαγή στους όρους δουλειάς. Αυτή την κατεύθυνση στον αγώνα μας φοβάται και η εργοδοσία για αυτό και βάζει λυτούς και δεμένους να μας φοβίσουν, να μας απομακρύνουν από το σωματείο μας για να μην σηκώσουμε κεφάλι.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Το σωματείο μας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες για όλα τα παραπάνω και καλούμε κάθε συνάδελφο να γίνει τώρα μέλος, με τη συμμετοχή του, τη γνώμη να συμβάλει στο δυνάμωμα της πάλης για την κατάργηση της ενοικίασης και την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε από κοντά την Πέμπτη 29/12 και ώρα 18:00 στα γραφεία του σωματείου μας (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη) ώστε να συζητήσουμε τις παραπάνω εξελίξεις.

ΥΓ: Όσο για τις πανηγυρικές ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στην Cosmote – Evalue, είναι πραγματικά γελοίο να λες ότι αντιπροσωπεύεις εργαζόμενους που ούτε καν δέχεσαι ως μέλη σου στον Σύλλογο γιατί είναι ενοικιαζόμενοι, πόσο μάλλον όταν για τους εργαζόμενους που «αντιπροσωπεύεις» έχεις υπογράψει μειώσεις μισθών, Συλλογική Σύμβαση κάτω από τον κατώτατο μισθό και ότι έδρα εργασίας είναι όλη η Ελλάδα!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 29/12 στις 18:00
(Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνη)
(θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης συμμετοχή στο: contact@somateioevalue.gr ώστε να σταλεί το link)