Δελτίο Τύπου:
Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ
είναι αγώνας όλων των εργαζομένν

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟκόντρα στις απολύσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ύστερα και από το «deal» της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που σταδιακά απαξίωσαν μια επιχείρηση σαν την ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση που αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της χώρας (παραγωγή σιδηρονικελίου το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα) και που θα μπορούσε να λειτουργήσει υπηρετώντας τις λαϊκές ανάγκες.

Οι απολύσεις αυτές γίνονται για να δοθεί η επιχείρηση στο κεφάλαιο χωρίς το «βαρίδιο» των εργαζομένων που έχουν κατακτήσει συγκροτημένα δικαιώματα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι απολύσεις, η ανέχεια, το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι έργα αποκλειστικότητας των κυβερνήσεων που υπηρετούν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και στο επίκεντρο της πολιτικής τους έχουν την διασφάλιση και θωράκιση αυτών των κερδών και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Cosmote – Evalue και στον Όμιλο ΟΤΕ συνολικότερα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Γνωρίζουμε καλά και από πρώτο χέρι τι θα πει απολύσεις, τι θα πει να βρίσκεσαι στην ανασφάλεια και στον δρόμο της ανεργίας για τα κέρδη των επιχειρήσεων.