Δελτίο Τύπου:
Συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων στην LG στις 23/7

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζόμενων στην LG που τον τελευταίο μήνα διεκδικούν την ανάκληση απολύσεων 5 συναδέλφων τους που εκδικητικά εξαπέλυσε η εργοδοσία. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και επιβεβλημένος γιατί στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει να ισοπεδώσει όσα συγκροτημένα δικαιώματα έχουν απομείνει, ώστε να καθιερώσει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές μορφές εργασίας, τις δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, την επινοικιαζόμενη εργασία.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην E-Value το έργο αυτό το ζούμε καθημερινά.
Έχουμε μεγάλη πείρα για το πού μας έφερε η ανταγωνιστικότητα και οι θυσίες για να είναι πρώτος ο όμιλος ΟΤΕ στον ανταγωνισμό: στη μείωση μισθών, τις ατομικές συμβάσεις και τις εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς. Τώρα με τη γενίκευση της τηλεργασίας έχουν βάλει στο μάτι το χρόνο εργασίας και επιδιώκουν την επιμήκυνση και τη διευθέτηση του προωθώντας τες με το γάντι. Βρισκόμαστε σε περίοδο που στον όμιλο επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας τόσο με την τηλεργασία όσο και με το σχεδιασμό για τις θυγατρικές που είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε συνολικά οι εργαζόμενοι στη διάλυση ΣΣΕ και δικαιωμάτων για να φορτωθούμε στις πλάτες μας τη νέα οικονομική κρίση.

Οι πρακτικές της εργοδοσίας της LG δείχνουν ότι συνολικά οι εργοδότες έχουν κοινές στοχεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους, είναι ενωμένοι όταν πρόκειται να επιτεθούν στα εργατικά δικαιώματα: επιβάλλουν ελαστικές σχέσεις, μας λιώνουν στη δουλειά, απολύουν, τρομοκρατούν. Χορεύουν στον ίδιο ρυθμό που τους χτυπάει το κεφάλαιο, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του, μπροστά στη νέα οικονομική κρίση για να τη φορτωθούν οι εργαζόμενοι και να αυξάνεται η κερδοφορία τους! Γι’ αυτό πρέπει κι εμείς να έχουμε τη δική μας ενότητα και οργάνωση, να δυναμώσουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η προσπάθεια από κυβέρνηση και κεφάλαιο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου εντός και εκτός των χώρων δουλειάς θα πέσει στο κενό! Το όραμα που έχουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από εργατικές διεκδικήσεις και ταξικά σωματεία στους χώρους δουλειάς, από εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις, για να προχωρά ακάθεκτη η αντιλαϊκή πολιτική, δεν θα γίνει πραγματικότητα. Θα το ακυρώσουμε στην πράξη με τη στάση μας και τους αγώνες μας! Η προσπάθεια να χτυπηθεί η οργάνωση και η αλληλεγγύη μεταξύ μας, οι αγώνες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δεν θα περάσει!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ LG
ΝΑ ΣΤΑΜAΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ COSMOTE E-VALUE – ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ