Δελτίο Τύπου:
Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το Σωματείο εργαζομένων Cosmote e-value Αττικής χαιρετίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο αντί – εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την τροπολογία που το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να φέρει εν μέσω πανδημίας.

Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση των παιδιών μας, ενώ οι αίθουσες και τα μαθήματα μετατρέπονται σε reality show παραβιάζοντας κάθε ουσιαστική αρχή που πρέπει να διακατέχει την εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα αυξάνει τον αριθμό ανά μαθητών στην τάξη, επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων, προχωρά σε αλλαγές στη δομή και στο περιεχόμενο του σχολείου και άλλα πολλά.
Για ακόμα μια φορά αντί να πάρει ουσιαστικά για την αναβάθμιση του σχολείου, για μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αντί να παρέχει δωρεάν εξοπλισμό tablet και λογισμικού πληροφορικής σε όλα ανεξάρτητα τα παιδιά, όπως και δωρεάν και γρήγορο internet σε κάθε μαθητή, προχωρά σε ένα νέο αντί – εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τα ήδη τεράστια κενά που υπήρχαν στην εκπαίδευση.

Οι εργαζόμενοι στην Cosmote – Evalue γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και σαν εργαζόμενοι και σαν γονείς πως στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής μπαίνει αυτή τη φορά το δικαίωμα των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στην ουσιαστική μόρφωση. Δε θα το επιτρέψουμε.

Το συνδικάτο μας στηρίζει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Είναι κοινός ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που εξοντώνει τα παιδιά μας, το δικαίωμα στην μόρφωση. Ενάντια στην ίδια πολιτική που θέλει τον εργαζόμενο με διαλυμένα δικαιώματα και ζωή για να εξασφαλίζεται σε κάθε φάση η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων για όλους τους μαθητές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε κανένα σπίτι.

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στις σχολικές αίθουσες, με ευθύνη του κράτους, να χορηγηθούν σε όλους τους μαθητές: αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και ό,τι άλλο απαιτείται, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς και αυτό το κόστος στο όνομα της «ατομικής ευθύνης». Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ