Δελτίο Τύπου:
Nα μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 20 Μαΐου το σωματείο μας προχώρησε σε ανοιχτή συνεδρίαση – συζήτηση για τις εξελίξεις σε σχέση με το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του νομοσχεδίου ικανοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα των εργοδοτών και μόνο ως «πολεμικό ανακοινωθέν» μπορεί να ληφθεί από τους εργαζόμενους απέναντι στην ζωή και τα δικαιώματα μας.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει από την μία να καθιερώσει την απλήρωτη εργασία, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας για όσο και με όποιον τρόπο θέλει ο εργοδότης, την κατάργηση του διαλείμματος, της Κυριακής Αργίας και μία σειρά άλλες αντεργατικές διατάξεις ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο, να καταργήσει στην πράξη την δράση των συνδικάτων, την ίδια την απεργία.

Οι ριζικές ανατροπές που επιχειρεί να φέρει είναι μέτρα αναγκαία ώστε να εξασφαλιστούν για άλλη μια φορά τα κέρδη του κεφαλαίου και σε αυτή την φάση της νέας οικονομικής κρίσης. Αυτό έχουν υπηρετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις πιάνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από εκεί που μένει, με ιδιαίτερη την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διατήρησε και ενίσχυσε μία σειρά νόμων πάνω στους οποίους πατά και εξειδικεύει το νομοσχέδιο της ΝΔ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το νομοσχέδιο ως εκσυγχρονισμό και προστασία της εργασίας καταρρέει μπροστά στην ίδια την πραγματικότητα που βιώνουμε οι εργαζόμενοι καθημερινά, τις χιλιάδες καταγγελίες για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες «νόμιμες» και μη.

Κόντρα στην σιγή νεκροταφείου και την λογική συμβιβασμού που καλλιεργούν οι γνωστές πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ, στην ΟΜΕ-ΟΤΕ η απεργία της 6η Μάη, οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων είχαν μεγάλη συμμετοχή και αποτελούν βάση για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στις επιδιώξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στην συνεδρίαση αποτυπώθηκε η ανησυχία των εργαζομένων για τις εξελίξεις αυτές, η ανάγκη να ανοίξει ακόμη πιο πλατιά η συζήτηση. Τις επόμενες μέρες το σωματείο μας προχωρά σε περιοδείες, εξορμήσεις και την αξιοποίηση κάθε μέσου για να φτάσουμε σε όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην γενική συνέλευση του σωματείου μας 30 Μάιου στις 11.00 για να συζητήσουμε πλευρές του νομοσχεδίου και να αποφασίσουμε τα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα μας.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00