Δελτίο Τύπου:
Για την απόλυση συναδέλφου μας στην WIND

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Μ. Μ., που εκδικητικά απολύθηκε από την εργοδοσία της Wind λόγω της συμμετοχής του στις δύο 24ώρες πανελλαδικές γενικές απεργίες.

Είναι ξεκάθαρο πως όλοι οι εργοδότες στον κλάδο παρά τον ανταγωνισμό που επικρατεί μεταξύ τους ενιαία στέκονται απέναντι στην εργατική τάξη. Από κοινού χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα, ασκούν πίεση και τρομοκρατία για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους, ενώ προχωρούν σε απολύσεις προσπαθώντας να βάλουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, να κάμψουν τους αγώνες και την ενότητα των εργαζομένων.

Για αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε με ταχείς ρυθμούς στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έχει βασικό άξονα το παραπέρα χτύπημα των σωματείων και της δράσης που αναπτύσσουν.

Έχουμε πείρα και οι εργαζόμενοι στην Cosmote evalue και συνολικά στον Όμιλο ΟΤΕ για το πώς η εργοδοσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτυπήσει πρωτοπόρους συνάδελφους μας με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της συναδέλφου Κ.Ξ. που την μετακίνησε σε χώρο δουλειάς 2,5 ώρες από τον τόπο κατοικίας της (Χαλκίδα – Πειραιάς).

Κάθε απόλυση συναδέλφου είτε γίνεται στην επιχείρηση, είτε στον κλάδο είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Όταν χτυπούν ένα συνάδελφο προσπαθούν να χτυπήσουν το σύνολο των εργαζομένων και το κίνημα τους.

Στοχεύουν ακριβώς εκεί γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι στα χέρια μας μέσα από την οργάνωση μας στο σωματείο μας, την συλλογική μας δράση με αιτήματα που αφορούν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Δεν μας φοβίζουν και θα μας βρουν όλους απέναντι τους. Έχει έρθει η ώρα η εργαζόμενοι να περάσουμε στην αντεπίθεση.Έχουμε την δύναμη ενωμένοι να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, να βάλουμε μπροστά την διεκδίκηση επιχειρησιακών και κλαδικής σύμβασης που θα αποτελέσει πλέγμα προστασίας για τα δικαιώματα μας και τους όρους που εργαζόμαστε και ζούμε.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και την κλιμάκωση που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην εταιρία WIND και βρισκόμαστε στο πλευρό τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ