Δελτίο Τύπου:
Για την ΓΣ του σωματείου μας στις 07.04.2019

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Την Κυριακή 07/04 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του επιχειρησιακού μας σωματείου στην Cosmote – EEValue. Μέσα από την πλούσια συζήτηση που έγινε με επίκεντρο την μάχη της απεργίας στις 29/03βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και συνολικά.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι η στάση των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στα σωματεία στον Όμιλο ΟΤΕ είναι τέτοια που διατηρεί τους διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζόμενους, εμποδίζει να δοθεί συνέχεια στους αγώνες και υπονομεύει τις διεκδικήσεις μας βάζοντας πλάτη για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του Ομίλου. Κομμάτι αυτής της συζήτησης αποτέλεσαν και οι εξελίξεις στο συνέδριο της ΓΣΣΕ με την συμμετοχή των ίδιων αυτών δυνάμεων. Μας απασχόλησε ότι αυτά που εκτυλίχθηκαν, στην Καλαμάτα, στην Ρόδο δεν αφορούν μόνο τις καρέκλες αλλά την προσπάθεια των εργοδοτών να ελέγξουν τα σωματεία των εργαζομένων, να επιβάλουν τους συσχετισμούς στο κίνημα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Καταγγέλλουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΣΕ και βάζουμε μπροστά το σύνθημα για την ανάγκη να έχουμε σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.

Η μάχη που δώσαμε στις 29/03 έκανε φανερό ότι επίθεση της εργοδοσίας είναι συνολική και δεν αφήνει κανένα τμήμα των εργαζομένων ανεπηρέαστο. Αναδείχθηκε η μεγάλη αγανάκτηση που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους για την κατάσταση που βιώνουμε και η ανάγκη η πάλη να μας έχει αιχμή την υπογραφή ενιαίας επιχειρησιακής σύμβασης χωρίς διαχωρισμούς των εργαζομένων που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Η πλούσια πείρα που μεταφέρθηκε από εργαζόμενους από όλους τους χώρους και τμήματα στην EValue δείχνει ότι η εντατικοποίηση αυξάνεται με μοχλό και την παραπέρα εξειδίκευση της αξιολόγησης, επικρατεί κλίμα πίεσης και τρομοκρατίας ενώ την ίδια στιγμή η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων μας από τα τηλεφωνικά κέντρα με πρόσχημα την παραγωγή. Καταγγέλλουμε τις απολύσεις των συναδέλφων μας και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην διοίκηση της Cosmote – EValue με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο του Κεραμεικού.

Όλοι οι εργαζόμενοι συμφωνήσαμε για την σημασία να έχουμε ένα τέτοιο σωματείο στην Cosmote – EEValue, με ζωντανές διαδικασίες, μαχητικό που να παλεύει με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο συνδικάτο τους και να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος:

  1. Καμπάνια εγγραφών – μαζικοποίησης του συνδικάτου.
  2. Εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς.
  3. Αυτοκόλλητο – αφίσα με σύνθημα «Stop στο δουλεμπόριο».
  4. Μάζεμα υπογραφών κατά των ελαστικών σχέσεων εργασίας κτλ. και άλλες ενέργειες που θα μας βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.
  5. Να καταρτίσει το ΔΣ προσχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης για την Cosmote – EValue άμεσα που θα το συζητήσουμε το επόμενο διάστημα σε ΓΣ, μπροστά και στην διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης στο τέλος του χρόνου.
  6. Στις 11/04 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει καλέσει το ΣΕΤΗΠ στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.