ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα έχουμε λάβει στο σωματείο καταγγελίες από συναδέλφους για την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας στα κτίρια την ίδια ώρα που και επίσημα χτες, έπειτα από τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας, η κυβέρνηση σφύριξε τη λήξη της πανδημίας μέχρι το φθινόπωρο.

Ενώ όλα τα στοιχεία της πανδημίας δείχνουν ότι ο ιός είναι εδώ και συνεχίζει να μας απειλεί, η κυβέρνηση αρνείται τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας και την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και μέσα. Ταυτόχρονα, παύει ακόμα και την στοιχειώδη επιδημιολογική επιτήρηση, αφήνοντας ολοκληρωτικά στην τύχη της την εξέλιξη της πανδημίας. Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύεται και η εργοδοσία της Cosmote e-Value αφήνοντας έρμαιους στην τύχη τους τους εργαζόμενους.

Πλέον τα κτίρια είναι ασφυκτικά γεμάτα, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως αποστάσεις, συχνοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις με αποτέλεσμα να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα και οι συνάδελφοι να ανησυχούν δικαιολογημένα για την υγεία τους.

Χαρακτηριστικό είναι το κτίριο Κεραμεικού, λίγες μέρες αφού η εταιρία επέστρεψε μαζικά τους συναδέλφους χωρίς μέτρα και αποστάσεις, στοιβαγμένοι σε 1 όροφο, δεκάδες συνάδελφοι μας έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό ενώ δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μετρό για να προστατευτούμε.

Το σωματείο μας είχε προειδοποιήσει δεκάδες φορές για μια τέτοια εξέλιξη, έκανε και κάνει συνεχώς παρεμβάσεις με όλες τις μορφές για να αραιωθούν τα τμήματα και να παρθούν μέτρα, καλέσαμε και καλούμε σε αγώνα για να μη δεχόμαστε να δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες με κίνδυνο την υγεία μας. Απαιτείται τώρα να αντιδράσουμε μαζικά απέναντι σε αυτή την κατάσταση, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, να μη δεχτούμε να δουλέψουμε άλλο χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις μέτρα προστασίας.

Η υγεία μας και η ασφάλεια μας στους χώρους δουλειάς δεν είναι ατομική ευθύνη. Την ευθύνη για την υγεία μας την έχει ο εργοδότης και δεν θα την αφήσουμε στη λογική του κόστους επειδή έτσι την αντιμετωπίζει η εργοδοσία. Απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μέσα στους χώρους και η έγκαιρη και καθολική ενημέρωση όλων των συναδέλφων ώστε έγκαιρα να προλαμβάνονται καταστάσεις.

Απαιτούμε τώρα:

1.Τήρηση αποστάσεων μεταξύ των συναδέλφων.

2.Συχνοί καθαρισμοί των γραφείων. Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας όπου απαιτείται.

3.Απολυμάνσεις κτιρίων

4.Μαζικά εβδομαδιαία τεστ σε όλους τους εργαζόμενους(εμβολιασμένους και μη), χωρίς κανέναν διαχωρισμό με ευθύνη και δαπάνες κυβέρνησης και εργοδοσίας

5.Γιατρούς εργασίας σε κάθε κτήριο όπου θα έχουν ενεργό ρόλο για την πρόληψη όλων των ασθενειών.