Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις με πρόσχημα την παραγωγικότητα που έγιναν στο κτίριο του Κεραμεικού ως κομμάτι της επίθεσης που συνολικά δέχονται οι εργαζόμενοι. Όταν απολύονται συνάδελφοί μας ειδικά σε τέτοιες συνθήκες που η εργατική τάξη παλεύει για την προστασία της ζωής της από τον ιό και τις εγκληματικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και το ξεσάλωμα της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, μόνο αγανάκτηση μπορούμε να νιώθουμε!

Η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες όπως και μέσα στην πανδημία η εργοδοσία του ΟΤΕ δεν υπολογίζει τίποτα άλλο παρά μόνο την κερδοφορία της. Αξιοποιεί αυτές τις συνθήκες με τις πλάτες της κυβέρνησης για να εντείνει την εκμετάλλευση και να προχωρά τους σχεδιασμούς της με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις σε συνθήκες lockdown και εκτεταμένης τηλεργασίας με τους εργαζόμενους κλεισμένους στο σπίτι. Προχωράει ακάθεκτη σε αναδιαρθρώσεις συνολικά στον όμιλο για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του ομίλου χτυπώντας όσα συγκροτημένα δικαιώματα έχουν απομείνει.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών που πρέπει να έχουμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην E-Value. Η κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας που μας καθιστά αναλώσιμους και απροστάτευτους στις διαθέσεις των εργοδοτών, έρχεται στο προσκήνιο για άλλη μια φορά γιατί είναι ανάγκη και δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων, και μόνο το σωματείο μας το διεκδικεί και το υπερασπίζεται απέναντι σε όσους κλίνουν σε όλες τις πτώσεις ‘’το συμφέρον του εργοδότη’’.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

Το τελευταίο διάστημα το σωματείο μας έχει καταγγείλει μια σειρά κρούσματα εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας. Το γαϊτανάκι συνεχίστηκε με τη λυσσασμένη επιδίωξη της εργοδοσίας να κατατμηθούν οι άδειες ενόψει Χριστουγέννων και να τις πάρουμε σπαστά, ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί την κερδοφορία της επιχείρησης με το επιχείρημα ότι «μέσα στο lockdown και με την τηλεργασία δεν πάτε πουθενά, οπότε δεν χρειάζεστε άδειες». Αξιοποιούν δηλαδή στο έπακρο τη συνολική κατάσταση και το ελεύθερο που τους έχει δώσει η κυβέρνηση για να περάσουν τους σχεδιασμούς τους και να καταστρατηγήσουν δικαιώματα όπως η άδεια και ο ελεύθερος χρόνος, συνολικά να διαλύσουν τον εργάσιμο χρόνο με δούρειο ίππο την τηλεργασία.

Κατά το ίδιο μοτίβο, σε τμήματα της εξυπηρέτησης στην Καλλιθέα οι συνάδελφοι είναι αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακόμη μεγαλύτερης εντατικοποίησης που ξεδιπλώνεται αφού η εργοδοσία δεν προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό για τις ανάγκες της εξυπηρέτησης των πελατών με αποτέλεσμα να πιέζει τους εργαζόμενους να βγάλουν μεγαλύτερο φόρτο δουλειάς. Αντί λοιπόν η εργοδοσία να μετακινήσει εργαζόμενους σε αυτά τα τμήματα που υπάρχουν ανάγκες, προτιμά από τη μια να απολύει και από την άλλη να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, γιατί αυτό επιτάσσει η κερδοφορία του ομίλου ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να αμφισβητούν αυτή την πολιτική μου μας έχει φέρει ως εδώ και που συνεχίζει και θα συνεχίζει την επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα αν δεν κάνουμε αποφασιστικά υπόθεσή μας την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Κεφάλαιο και κυβερνήσεις ξέρουν καλά ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και οργανωμένοι έχουν τη δύναμη να αντιπαλέψουν την αρνητική γι’ αυτούς κατάσταση και να νικήσουν, να καταργήσουν άδικους νόμους, μέχρι και συνολικότερες ανατροπές να πετύχουν αν είναι αποφασισμένοι. Γι’ αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους και επιστρατεύουν την εργοδοτική τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, την κρατική καταστολή όπως εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με την κρατική βία και τους περιορισμούς των αγώνων, των διαδηλώσεων, τη λάσπη και τη συκοφαντία απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Ξέρουν ποιά είναι η δύναμή μας και φοβούνται. Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.

Εμείς από τη μεριά μας απαιτείται να προβληματιστούμε συνολικά από τις εξελίξεις, να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για το πού το πάνε κυβέρνηση και εργοδότες για το δικαίωμά μας στη δουλειά και τον εργάσιμο χρόνο, την Υγεία, την Παιδεία, να συζητήσουμε συλλογικά. Απαιτείται να δυναμώσει η πάλη μας μέσα από το σωματείο μας καθημερινά και μέσα στο χώρο δουλειάς για τα προβλήματά μας, να βάλουμε στο επίκεντρο της πάλης μας συνολικά το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, τον πραγματικό αντίπαλο. Η απεργία στις 26/11 που έγινε σε πρωτόγνωρες συνθήκες τηλεργασίας και απαγορεύσεων είναι μια σημαντική παρακαταθήκη και δίνει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούν την επίθεση χωρίς αντίσταση. Θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες μάχες το επόμενο διάστημα που η επιτυχία τους εξαρτάται από όλους μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Nα σταματήσει ΤΩΡΑ το αίσχος των απολύσεων! Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν να επαναπροσληφθούν και να αξιοποιηθούν σε άλλα έργα. Δεν θα αποδεχόμαστε τις απολύσεις σαν κάτι το φυσιολογικό. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
  • Να σταματήσουν τώρα το χτύπημα στον εργάσιμο χρόνο. Δικαιώματα όπως άδειες και σταθερό ωράριο είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ και το χτύπημά τους είναι αιτία πολέμου. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς, δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε και να ζούμε σαν δούλοι!
  • Να καταργηθεί η επινοικιαζόμενη εργασία. Τέλος στο δουλεμπόριο! Να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε Cosmote-Evalue και να υπογραφεί ΣΣΕ για ΟΛΟΥΣ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ