ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας καταδικάζει την άγρια καταστολή και την αναίτια και προκλητική επίθεση των ΜΑΤ εις βάρος απεργών που διαδήλωναν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί και προσαγωγές εργαζομένων.

Το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες είναι αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να επιτεθεί στους διαδηλωτές απεργούς που είχαν φτάσει με πορεία στο σημείο που έχει καταπλεύσει πλοίο του ΝΑΤΟ, με στρατιωτικό εξοπλισμό για την Αν. Ευρώπη, με στόχο να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Θυμίζουμε ότι μία μέρα πριν η κυβέρνηση της ΝΔ με απόφασή της έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζόμενων στα ΗΛΠΑΠ και στην Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμα μια φορά επιλέγει με τη βία να καταστείλει τις εργατικές- λαϊκές κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει το ταξικό κίνημα και τους εργάτες που διεκδικούν.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η συμμετοχή των εργαζόμενων στη χθεσινή απεργία στέλνει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα εναντίωσης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απαιτώντας καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν και πρέπει να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης μας ενάντια στην ακρίβεια για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, ενάντια στην τρομοκρατία, για να μετατρέψουν την χώρα μας σε ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών.

Απαιτούμε να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να μην τους απαγγελθεί καμία κατηγορία Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ.