ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στις 24 Σεπτεμβρίου έκαναν το βήμα και δήλωσαν απεργία απέναντι στην προσπάθεια εργοδοσίας – κυβέρνησης να βάλουν στον γύψο τα συνδικάτα, να τελειώνουν μα και καλή με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μια απεργία που πολεμήθηκε από εργοδοσία, από τις πλειοψηφίες της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στην ΓΣΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη της απεργίας στην Αθηνάς leader έλεγε ότι δεν υπάρχει απεργία, δεν είναι τυχαίο ότι στον Κεραμεικό leader ενημέρωνε για αλλαγή βάρδιας και δεν είναι καθόλου τυχαίο που στις Τζιτζιφιές η εργοδοσία έβαλε πούλμαν προς και από το μετρό. Λυσσάξανε όλοι ώστε να μην έχει επιτυχία η απεργία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ-ΕΝΑ) στον ΟΤΕ έβγαιναν ανοιχτά και καλούσαν  σε απεργία άλλη ημερομηνία από αυτή που είχε αποφασιστεί, προχωρώντας σε ανοιχτή απεργοσπασία.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συνολικά έδωσαν την πρώτη απάντηση απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται να διαλύσει ότι είχε μείνει όρθιο μετά τα 10 χρόνια της κρίσης.

Ξανατονίζουμε, το πολυνομοσχέδιο έρχεται να τελειώσει τις συλλογικές συμβάσεις, δηλαδή με τους μισθούς μας, τους όρους και τις συνθήκες εργασίας, αφού καμία σύμβαση πλέον δεν θα υπογράφεται αν δεν δώσει την έγκρισή του ο εκάστοτε υπουργός. Έρχεται να διαλύσει την ζωντανή λειτουργία των συνδικάτων, την δυνατότητα που έχουν οι εργαζόμενοι να συζητάμε μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις, να αποφασίζουμε, να κινητοποιούμαστε, να απεργούμε, ενώ ανοιχτά πλέον το υπουργείο εργασίας θα φακελώνει τους εργαζόμενους μέσα από το ηλεκτρονικό μητρώο και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Η κυβέρνηση λύνει  τα χέρια των εργοδοτών και κάνει πράξη τις επιδιώξεις τους. Ήδη στη χθεσινή συνάντηση της Ομοσπονδίας με την διοίκηση για την συλλογική σύμβαση εργασίας τα στελέχη της επιχείρησης, αποθραυμμένα από αυτή την πολιτική, δήλωσαν ότι δε θα μπουν καθόλου στην διαδικασία να συζητήσουν την υπογραφή σύμβασης στην E Value. Θέλουν τους εργαζόμενους διασπασμένους και μόνους απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που σχεδιάζουν για το μέλλον μας. Επιπλέον η διοίκηση μόνο την τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε 7 απολύσεις, εντατικοποιώντας ακόμα περισσότερο την εργασία σε ένα περιβάλλον που ήδη μας κάνουν τον «βίο αβίωτο». Ανάμεσα στις απολύσεις, ήταν και μια συναδέλφισσα που ήταν εκλεγμένη σε ΔΣ σωματείου, που υποτίθεται «προστατεύεται» από το νόμο.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Γυρίζουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα. Δυναμικά, μαζικά, ενωμένοι δίνουμε την απάντησή μας, κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέα απεργία στις 2 Οκτώβρη.

 

Οργανωνόμαστε – Απέναντί τους προτάσσουμε το δικό μας σχέδιο πάλης και δράσης.

Συμμετέχουμε στην σύσκεψη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 30 Σεπτέμβρη στο θέατρο ΔΙΑΝΑ

 

Το ΔΣ του σωματείου μας την Κυριακή 29/09, στις 11:00 θα  συνεδριάσει με θέμα την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 2 Οκτώβρη.

Καλούμε τα μέλη τους σωματείου, του συναδέλφους να συμμετάσχουν ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε την απεργία στις 2 Οκτώβρη αλλά και συνολικότερα την δράση μας μπροστά και στην διαπραγμάτευση για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΤΕ.