ΜΕΛΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στις 27/01 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου Cosmote E-value Αττικής και του ΣΕΤΗΠ με την εργοδοσία της Cosmote E-value σχετικά με μια σειρά ζητημάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Το σωματείο έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εργαζόμενους από το Τμήμα Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών μετέφερε τους προβληματισμούς των συναδέλφων και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Καταρχάς θέσαμε το ζήτημα της πίεσης και της εντατικοποίησης που ολοένα και αυξάνεται καθώς οι συνάδελφοι καταλήγουν να εξυπηρετούν και θέματα εμπορικού, σε μια κατεύθυνση που ακολουθεί η εργοδοσία όλοι να τα κάνουμε όλα. Τονίσαμε ότι το κενό ανάμεσα στις κλήσεις είναι απαραίτητο πρώτα και κύρια για την υγεία των εργαζόμενων για να μπορούν να παίρνουν μια ανάσα καθώς αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να εξυπηρετούν τη μία κλήση μετά την άλλη στο όνομα των αναμονών. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι η πίεση είναι στη φύση της δουλειάς σε τηλεφωνικό κέντρο, ότι έχουν γίνει προσλήψεις νέων εργαζόμενων και ότι θα εξετάσουν το ζήτημα για αύξηση του χρόνου ανάμεσα στις κλήσεις.

Αναφέραμε καταγγελίες που έχουν έρθει στο σωματείο από έργα της ΔΕΗ στο κτίριο του Γαλατσίου όπου εργαζόμενοι 6ωρης απασχόλησης αναγκάζονται να κάνουν σε συχνή βάση δύο ώρες υπερωρία προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των έργων. Τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο να επιβάλλονται υπερωρίες στους εργαζόμενους και καλούμε όποιον δεν επιθυμεί να το αρνηθεί και να έρθει σε επαφή με το σωματείο. Δεν ταυτίζονται οι ανάγκες των εργαζόμενων με τις ανάγκες που έχει η εταιρεία για να καθόμαστε επιπλέον ώρες όποτε αυτοί το θέλουν. Επίσης, ζητήσαμε την μετατροπή των 6ωρων συμβάσεων σε 8ωρες, πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Παρόμοιες καταγγελίες έχουμε δεχτεί και από Εμπορικά Τμήματα Εξυπηρέτησης σχετικά με το ζήτημα των αδειών όπου προϊστάμενοι και leaders πιέζουν εργαζόμενους να δηλώσουν συγκεκριμένες ημέρες από την κανονική τους άδεια μέχρι και τον Μάιο. Μάλιστα σε συνάδελφο που αρνήθηκε να δηλώσει άδεια έδωσαν τελεσίγραφο ότι ή θα δηλώσει 7 μέρες άδειας μέχρι τον Μάιο ή θα πρέπει υποχρεωτικά να παίρνει κάθε μήνα από μία μέρα κανονικής άδειας. Για όλα τα παραπάνω η απάντηση που λάβαμε είναι ότι θα εξεταστούν κατά περίπτωση. Τέλος, καταγγείλαμε την εκδικητική απόλυση συναδέλφου από τον Κεραμεικό με το πρόσχημα της παραγωγικότητας. Ο συνάδελφος ένα μήνα πριν είχε έρθει σε ρήξη με την εργοδοσία επειδή αντέδρασε σε ζήτημα που προέκυψε με τις άδειες του. Η καραμέλα περί παραγωγικότητας συνεχίζει να αναπαράγεται ειδικά σε τμήματα στο κτίριο του Κεραμεικού όπου προϊστάμενοι και leaders σε ατομικά ή ανά δύο άτομα meetings αφήνουν να αιωρείται ότι όποιος δεν είναι παραγωγικός και δεν πιάνει τους στόχους θα βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Μάλιστα η εργοδοσία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που απειλεί με απόλυση δήθεν λόγω ασυνέπειας, συνάδελφο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας ο ίδιος και μέλος της οικογένειάς του και χρειάζεται να βρίσκεται στο νοσοκομείο. Έχουν αποθρασυνθεί! Και αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Όπου υπάρχει θέμα υγείας συναδέλφου η εργοδοσία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο! Ντροπή τους ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις που σχετίζονται με την υγεία να βρίσκουν ευκαιρία να απειλούν με απολύσεις! Θα μας βρουν απέναντι!

Τονίζουμε για ακόμη φορά ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει! Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργάνωση!
Είναι φανερό ότι η εργοδοσία εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα προκειμένου να συνεχίζει την επίθεσή της στους εργαζόμενους έχοντας την στήριξη της κυβέρνησης και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που με αφορμή την πανδημία θέλουν να σαρώσουν ό, τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.Δε θα τους αφήσουμε! Είμαστε απέναντι! Δίνουμε απάντηση μέσα από την οργάνωσή μας στο σωματείο! Κανένας μόνος του!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ