ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΡΑ ΣΕ COSMOTE – EVALUE
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Το αίσχος της μεταφοράς -εν μια νυκτί και με προθεσμίες- των συμβάσεων μας από τη μια εταιρία που μας νοικιάζει στην άλλη και η δικαιολογημένη ανησυχία που προκλήθηκε για όσα κεκτημένα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μας δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο της που πρέπει να ακολουθήσουμε για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την διεκδίκηση της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους.

Σχετικά με τη διαδικασία μεταφοράς των συναδέλφων μας από τη Manpower – Project Solutions στη Mellon δηλώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δεν θα ανεχτούμε καμία δυσμενή μεταβολή δικαιωμάτων μας, όπως της προϋπηρεσίας μας συνολικά (σχετικά με την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, άδειες, τριετίες, ένσημα). Δεν θα εφησυχάσουμε από τις υποσχέσεις των εργοδοτών ότι όλα είναι υπό έλεγχο σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, λες και αυτοί φτιάχτηκαν για να υπερασπίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αντίθετα, θα είμαστε σε επαγρύπνηση για όποια διαδικασία μας καλούν να ακολουθήσουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας για ό,τι δούμε και ακούσουμε κατά τη διαδικασία μεταφοράς των συμβάσεων.

Το σωματείο μας, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο, ΣΕΤΗΠ, προχώρησε ήδη σε μια πρώτη παρέμβαση στην εργοδοσία απαιτώντας να διασφαλιστεί η προϋπηρεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων κατά την μεταφορά. Η εργοδοσία από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα αναγνωριστούν τα χρόνια εργασίας και ό,τι δικαιώματα πηγάζουν από αυτά.

ΔΕΝ ΕΦΥΣΗΧΑΖΟΥΜΕ – ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Συγκεκριμένα εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους:

Κανένας να μη συναινέσει σε οικειοθελή αποχώρηση και μεταφορά στη δεύτερη εταιρία αν δε δούμε με τα ίδια μας τα μάτια ότι στη νέα σύμβαση αναγράφεται ρητά  ο όρος ότι αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία όλων των προηγούμενων ετών που εργαζόμαστε στην Evalue. Η προϋπηρεσία αφορά την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης που υπολογίζεται από την αρχή της πρόσληψής μας στην εταιρία, τις τριετίες όσων συναδέλφων είναι αναγνωρισμένες, τις άδειες που αυξάνονται μετά από κάποια χρόνια. 
Για οτιδήποτε δούμε στη νέα σύμβαση που δεν μας φαίνεται σωστό ή που δεν γίνεται αντιληπτό ερχόμαστε αμέσως σε επαφή με το σωματείο μας ώστε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πέρα από το νομικό και διαδικαστικό κομμάτι στο στόχαστρο του αγώνα μας πρέπει να μπει συνολικά το αίσχος της ενοικιαζόμενης εργασίας, που ζει και βασιλεύει ως απαράδεκτη ελαστική σχέση εργασίας από την οποία απορρέει και όλη η κατάσταση που διαμορφώθηκε, να φοβόμαστε δηλαδή για το αν θα αναγνωριστούν τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει. 

Το καθεστώς της ενοικίασής μας από μια τρίτη εταιρία στην Evalue για λογαριασμό του ομίλου ΟΤΕ είναι αυτό που συμφέρει τον εργοδότη μας, δηλαδή την Evalue, γιατί με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουν να μας καθιστούν ως εργαζόμενους ενός κατώτερου θεού, φτηνούςχωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και να μας χρησιμοποιούν ως φόβητρο και μοχλό πίεσης και για τους υπόλοιπους εργαζομένους στον ΟΤΕ για να πέφτουν συνολικά τα δικαιώματα προς τα κάτω.

Το άθλιο αυτό καθεστώς που επιβάλλει η διοίκηση αρνούμενη να υπογράψει συλλογική σύμβαση για όλους μας στην Evalue στηρίζει με την στάση του, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων στην  Cosmote – Evalue, που πεισματικά αρνείται να εγγράψει τους ενοικιαζόμενους και να αναγνωρίσει ως μέλη του συλλόγου ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους στην Evalue. Μια σύμβαση που θα βάζει τέλος στον διαχωρισμό των εργαζομένων, θα περιέχει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, θα αποτελεί ασπίδα προστασίας μπροστά στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΑΙΤΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ EVALUE ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δυναμώσει το σωματείο μας και να οργανώσει την πάλη του για αυξήσεις στους μισθούς, αναγνώριση των τριετιών όλων όσων δουλεύουν πολλά χρόνια στην εταιρία, προστασία από τις απολύσεις, προστασία της μητρότητας, πρόληψη από τους επαγγελματικούς κινδύνους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ως συγκροτημένα δικαιώματα μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η οργάνωση στο σωματείο μας και το δυνάμωμά του είναι όρος για να πετύχουμε Συλλογική Σύμβαση.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ: Δεν δεχόμαστε – δεν υπογράφουμε καμία δυσμενή μεταβολή στους όρους με τους οποίους δουλεύουμε. Δεν παζαρεύουμε καμία πτυχή της προϋπηρεσίας μας (αποζημίωση, τριετίες, άδειες κλπ.). Δεν υποκύπτουμε στην αλητεία των προθεσμιών αλλά προσεκτικά και συλλογικά θα πράξουμε σύμφωνα με τα συμφέροντά μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ