ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΥΡΩ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΗΝ COSMOTE EVALUE.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ήδη από το καλοκαίρι σε πολλά τμήματα όπως στο τμήμα της ΔΕΗ στο Γαλάτσι αλλά και σε τμήματα στα κτίρια Αθηνάς και Κεραμεικού κ.α. πολλοί συνάδελφοι βλέπουν το μισθό τους λειψό λόγω των υπερωριών που δεν πληρώνονται ή στην καλύτερη περίπτωση καθυστερούν.

Η εξήγηση που έχει δώσει η εταιρία στο ΔΣ του συνδικάτου μας μετά από σχετική παρέμβαση είναι ότι αυτό συμβαίνει λόγω λάθους μέσω του νέου συστήματος smartHR και ότι αυτό θα λυθεί σύντομα. Παρόλα αυτά για έναν ακόμη μήνα πολλοί συνάδελφοι δεν είδαν τα δεδουλευμένα τους στη μισθοδοσία. Μάλιστα οι απαντήσεις που δίνονται στα ερωτήματα των συναδέλφων είναι γενικές και αόριστες και δεν προσδιορίζεται ούτε ο χρόνος που θα αποπληρωθούν τα χρωστούμενα.

ΔΕN ΘΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Η αντιμετώπιση που έχουν οι εργαζόμενοι και σε αυτό όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα στην Cosmote EValue είναι απαράδεκτη και αυτό έχει να κάνει με την ανυπαρξία συγκροτημένων δικαιωμάτων κατοχυρωμένα σε ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ειδικά αυτή τη στιγμή η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει παίρνοντας θάρρος από το νέο γύρο επίθεσης που ξετυλίγεται συνολικά απέναντι στους εργαζόμενους. Τα νομοσχέδια που είναι στα σκαριά από την κυβέρνηση για τα συνδικάτα και για τον εργάσιμο χρόνο και τις υπερωρίες που στην ουσία προβλέπουν να υπάρχει 10ωρη και 12ωρη δουλειά χωρίς καν να ανεβαίνει ο μισθός δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να επιτίθεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε στοιχειώδη δικαιώματα σε καθημερινή βάση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Η υπογραφή ΣΣΕ με σύγχρονους όρους για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Cosmote EValue που θα κατοχυρώνει μισθό στα επίπεδα προ κρίσης, με παροχές και επιδόματα, 8ωρο με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για να μη χρειαζόμαστε την υπερωρία για να ζήσουμε όπως τώρα που οι μισθοί είναι στον πάτο, με πραγματικό χρόνο ανάπαυσης, με δικλείδες που δεν θα επιτρέπουν την εξαντλητική δουλειά, ωράρια που να διευκολύνουν τους γονείς, πραγματική Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς σε συνθήκες πανδημίας και μη, είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ και πρέπει να μπει στην προμετωπίδα της πάλης μας.
Εδώ και τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη, να ενισχυθεί το σωματείο μας και οι αγώνες μας για ΣΣΕ που να κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω, να καταργεί την επινοικιαζόμενη εργασία.

Η πάλη για αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να τελειώσει η πανδημία, ίσα ίσα που χρειάζεται να δυναμώσει εδώ και τώρα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε συνολικά ταυτόχρονα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας που απαιτούνται για την Υγεία μας απέναντι στον ιό. Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας απέδειξε ότι μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΟΥ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ MEΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 18/11 ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ