ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, πολλοί από εμάς δεν καταφέραμε να πάμε διακοπές , άλλοι είχαμε σαν μόνη επιλογή να μας φιλοξενήσουν φίλοι και συγγενείς και όσοι έμειναν πίσω είχαν να αντιμετωπίσουν εξαντλητικές βάρδιες στο όνομα των αδειών . Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως παραδέχεται και η κυβέρνηση. Θα μας βρει αντιμέτωπους με ανατιμήσεις από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη και αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος .

Κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ, κάθε μέρα μας λένε για τις δυσκολίες και τη βαρυχειμωνιά που μας περιμένει για να μας τρομοκρατούν και να βάζουμε την ουρά στα σκέλια. Φτάνουν σε τέτοιο σημείο που δια στόματος Πέτσα διαμηνύουν ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Γι’ αυτό, το «ως εδώ!» πρέπει να ακουστεί από ακόμα περισσότερα χείλη εργαζομένων.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Για την ενεργειακή φτώχεια δε φταίει ο κακός καιρός, ούτε είναι φυσικό φαινόμενο. Πρόκειται για τις συνέπειες μιας πολιτικής που έχει καταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Είναι οι συνέπειες της πολιτικής της περίφημης πράσινης ανάπτυξης που είναι τόσο φιλολαϊκή που οι θιασώτες της έχουν απαξιώσει τεχνητά το λιγνίτη, μια φθηνή εγχώρια πρώτη ύλη, προκειμένου να κονομήσουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγουμένων και ενός κράτους που είναι εξαιρετικά ικανό να παρακολουθεί και να καταστέλλει για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων αλλά όχι για να λύσει λαϊκά προβλήματα.

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα μας , τα όνειρα των οικογενειών μας στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής Ενέργειας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και κυβέρνηση με τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής-λαϊκής κατοικίας. Δεν θα αφήσουμε κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία.

Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς , για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα-καύσιμα φτηνά για τον λαό.

Παλεύουμε με ακόμα μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση για την υπογραφή ΣΣΕ, για μισθό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας , ανθρώπινο ωράριο, ασφάλιση, άδειες και επιδόματα, ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Εμπνεόμαστε και παίρνουμε θάρρος από τις δεκάδες εστίες αντίστασης και τους εμβληματικούς αγώνες στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, στην E-FOOD, των εργαζόμενων στις κατασκευές, των υγειονομικών και πρόσφατα των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ .

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα και οργάνωσης στο σωματείο μας σε όλους τους συναδέλφους. Αρνούμαστε να υποταχθούμε σε μια ζωή που δεν μας αξίζει, ενώ εμείς παράγουμε όλο των πλούτο να βλέπουμε μια χούφτα μετόχους του ΟΤΕ να τον καρπώνονται. Κλιμακώνουμε την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με προετοιμασία απεργιακής απαντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά πλάι στο σωματείο μας.
Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση και στους εργοδότες του κλάδου την Πέμπτη 15/9 στις 19:00 στην κινητοποίηση στο Υπ. Οικονομικών μαζί με τους συναδέλφους μας από ολόκληρο τον κλάδο.