ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τις προκλητικές απολύσεις συναδέλφων μας στις οποίες προχώρησε η διοίκηση της Cosmote e-value για άλλη μια φορά με το πρόσχημα της παραγωγικότητας στα κτήρια Κεραμεικού και Αθηνάς. Έφτασαν στο σημείο μάλιστα να απολύσουν συναδέλφισσα που βρίσκονταν εν μέσω αναρρωτικής άδειας και μόλις είχε βγει από το χειρουργείο.

Μόνο αποστροφή μπορούν να μας προκαλέσουν αυτές οι πρακτικές της εργοδοσίας που μπροστά στα συμφέροντα, τα κέρδη και τις ανάγκες της επιχείρησης δεν λογαριάζεται η υγεία, η επιβίωση και η ζωή των εργαζομένων.

Οι απολύσεις στην Cosmote e-value  αποτελούν κομμάτι της ολομέτωπης επίθεσης που δεχόμαστε στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και συνολικά. Την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ προχωρά σε απόσχιση έργου και εργολαβοποίηση τμημάτων δείχνοντας το δρόμο της απόλυσης σε εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα ώστε να τους αντικαταστήσει με φθηνότερους και πιο «ευέλικτους», όπως είμαστε όλοι εμείς στην Cosmote e-value(ενοικιαζόμενοι και μη). Ταυτόχρονα οι συμβάσεις που υπογράφονται είναι με μειώσεις μισθών ενώ στην Evalue 5.500 εργαζόμενοι είμαστε έξω από την επιχειρησιακή σύμβαση.

Αυτή είναι η «μεταμνημονιακή εποχή» και η ανάπτυξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία προϋποθέτει πάμφθηνους εργαζόμενους και γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας χωρίς Σ.Σ.Ε.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Το επόμενο διάστημα έχουμε να δώσουμε σκληρές μάχες με αιχμή την Σ.Σ.Ε. Στην γενική συνέλευση του σωματείου μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε προσχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης που θα συζητήσουμε και θα διεκδικήσουμε στην συνέχεια. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα είναι μια σκληρή μάχη το αποτέλεσμα της οποίας δεν θα προκύψει από μία σκληρή διαπραγμάτευση αλλά μόνο με την δική μας αποφασιστική πάλη μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να καταφέρουμε. Για αυτό και στην 48ωρη απεργία, 19 και 20 Απρίλη, πρέπει να νεκρώσει κάθε κτήριο, κάθε έργο, να μην δουλέψει τίποτα.

Με την αταλάντευτη στάση μας σε κάθε μάχη, στην απεργία, τις κινητοποιήσεις, την καθημερινή διεκδίκηση μέσα στον χώρο δουλειάς απέναντι σε όσους εμποδίζουν να έχουμε Σ.Σ.Ε, δηλαδή την εργοδοσία και τους συνδικαλιστές της, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να τσαλαπατάνε τα συμφέροντα μας στο όνομα των κερδών της επιχείρησης.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ . . .

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Για αυτό και η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθεί να βάλει εργοδότες στα σωματεία με νοθείες, επιστρατεύει μπράβους και ανθρώπους της νύχτας για να επιβάλλουν αυτή την εξέλιξη. Τα όσα παρακολουθήσαμε να γίνονται στην Ρόδο, στην Καλαμάτα με την ηγεσία της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδρια με νόθους σε 5άστερα ξενοδοχεία με λεφτά των εργαζομένων ώστε να επιβάλει πλαστούς συσχετισμούς αλλά και την λύσσα που έδειξαν απέναντι στις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν τι σχέδια έχουν:

Να βάζουν εργοδότες στα σωματεία ώστε να έχουν ελεύθερο το πεδίο από συνδικάτα που υποστηρίζουν αδιάλλακτα τα συμφέροντα των εργαζομένων ώστε να κάνουν την δουλειά τους μια χαρά οι Όμιλοι, να απολύουν, να τρομοκρατούν και να εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι από εργατικές διεκδικήσεις.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στον ΟΤΕ υπέγραφαν χρόνια τώρα μειώσεις μισθών, μας καλούσαν να βάλουμε πλάτη ώστε να σταθεί όρθια η επιχείρηση. Τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι μπορούμε κάτι λίγα να πάρουμε που η επιχείρηση τα πάει καλά. Να πάρουμε δηλαδή πάλι ψίχουλα από τα τεράστια κέρδη που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!!! Δικά μας είναι όλα αυτά συνάδελφοι, βγαλμένα από τον δικό μας κόπο και την δική μας δουλειά, από το μυαλό μας , τα χέρια μας, τις φωνές μας.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;

Αυτές οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο τους συνδικαλιστές ή όσους συμμετέχουν στο κίνημα. Αφορούν όλους τους εργαζόμενους γιατί όλους μας αφορά τι σωματεία θα έχουμε, αν θα υποστηρίζουν τα δικά μας συμφέροντα ή του εργοδότη.

Η μάχη που δώσαμε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μην περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις δείχνει τον δρόμο: Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να ακυρώνουν τέτοια σχέδια. Και το δικό μας σωματείο στην Cosmote e-value στηρίζει αυτή την μάχη που είναι μάχη διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ

19 – 20 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις – Επαναπρόσληψη των συναδέλφων.
  • Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο που θα εξισώνει νέους και παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στην EValue που να αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με την σύμβαση εργασίας και θα καταργεί στους διαχωρισμούς στην πράξη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας – της επινοικίασης. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που αφορούν τις εγκαταστάσεις αλλά και τον τρόπο δουλειάς.
  • Αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών.
  • Δεν αποδεχόμαστε καμία διάκριση συναδέλφου με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και των στόχων που θέτει η εργοδοσία.