ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ COSMOTE – EVALUE ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 02 – 03 ΙΟΥΝΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή την περίοδο διεξάγονται οι εκλογές για την συγκρότηση Επιτροπών Υγείας & Ασφάλειας σε κάθε επιχείρηση του Ομίλου ΟΤΕ και στην Evalue στις 02 – 03 Ιούνη, μετά από 2,5 χρόνια ανυπαρξίας και καμίας ουσιαστικής λειτουργίας.

Οι επιτροπές αυτές, που υπάρχουν εδώ και χρόνια, έχουν ως κύριο ρόλο να προασπίζονται την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, να συγκροτούν αιτήματα που να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και να βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας, να είναι στην πράξη ασπίδα προστασίας για κάθε εργαζόμενο αλλά και να πρωτοστατούν κόντρα στην λογική του κόστους που διατυμπανίζει η εργοδοσία.

Μέσα σε μια περίοδο όπως η πανδημία οι επιτροπές αυτές με ευθύνη των δυνάμεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ – ΟΤΕ, αφού πρώτα τις απαξίωσαν, αφού τις αξιοποίησαν ως εργαλείο διαχωρισμού των εργαζομένων ανάλογα με τι σύμβαση είχε ο καθένας μας (OTE, Cosmote, Evalue, Mellon, Manpower κτλ) τώρα θέλουν να τις μετατρέψουν σε στήριγμα των αποφάσεων της εργοδοσίας που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες που έχουμε οι εργαζόμενοι ώστε με ασφάλεια να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στους χώρους μας, στο φυσικό μας περιβάλλον.

Δεν ανέπτυξαν καμία δράση και δεν υιοθέτησαν κανένα αίτημα για:

Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, την ώρα που το ένα κρούσμα διαδεχόταν το άλλο μέσα στους χώρους, με την εργοδοσία να βάζει στην ζυγαριά του κόστους προτάσεις που έκανε και το δικό μας σωματείο όπως επαναλαμβανόμενα τεστ, γιατροί εργασίας καθόλες τις βάρδιες, διαχωριστικά Plexiglas κτλ. ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η επιστροφή μας στους χώρους δουλειάς χωρίς να υπολογίζονται αποστάσεις και συνθήκες που να μας εξασφαλίζουν την υγεία μας. Επιπλέον, η εργοδοσία προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με την κατάπτυστη πολιτική για την τηλεργασία, όπου ρίχνει όλη την ευθύνη για τις συνθήκες εργασίας στις πλάτες μας όχι μόνο για να αποφύγει το κόστος, αλλά και οποιαδήποτε υποχρέωση απορρέει σε περίπτωση ατυχήματος εν ώρα εργασίας.

• Με τις επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν στα τηλεφωνικά κέντρα από τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συναδέλφου από την Καλλιθέα όπου κατά την διάρκεια του εργασιακού της βίου έπαθε κώφωση πιστοποιημένη από τα ΚΕΠΑ όπου έγινε μπαλάκι μεταξύ Mellon – EValue χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία πλαισίου που να προστατεύει τους εργαζόμενους από τους συνεχόμενους επαγγελματικούς κινδύνους που εκτιθέμεθα οι τηλεφωνητές.

• Την έλλειψη γιατρών εργασίας και ιατρικού προσωπικού κατά την διάρκεια όλων των βαρδιών με αποτέλεσμα συνάδελφοι να λιποθυμάνε και να μην υπάρχει κανείς να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες όπου τα κρούσματα αυτά είναι συνεχόμενα λόγω της πίεσης και της εντατικοποίησης στο όνομα των στόχων, η εργοδοσία έχει αγγίξει τα όρια του επικίνδυνου αφού “γραμματείς και φαρισαίοι” κυκλοφορούν στα κτήρια με τα πιεσόμετρα στο χέρι παίρνοντας οδηγίες από γιατρούς τηλεφωνικά εκθέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους συναδέλφους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ για ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
02/03 IOYNH

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η υγεία μας και η ασφάλεια μας στους χώρους δουλειάς δεν είναι ατομική ευθύνη ούτε δική μας υπόθεση για να τα φέρουμε βόλτα. Με την συμμετοχή μας στις εκλογές για τις Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας στέλνουμε σαφέστατο μήνυμα στην εργοδοσία του Ομίλου ότι δε θα ανεχτούμε άλλο να παίζεται η υγεία μας κορώνα γράμματα.

Στέλνουμε μήνυμα στις πλειοψηφίες στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στα επιχειρησιακά σωματεία ότι δε θα βάλουμε πλάτη , δε θα επιτρέψουμε οι επιτροπές από όπλο διεκδίκησης στα χέρια μας, να γίνουν φερέφωνα της εργοδοσίας ώστε να περνάει με άριστα πρωτόκολλα και iso.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σύμβασης και εργασιακής σχέσης στην Cosmote – Evalue και με την συμμετοχή μας σπάμε στην πράξη τους διαχωρισμούς που μας επιβάλλουν

Στις εκλογές για τις επιτροπές στηρίζουμε και ψηφίζουμε πρωτοπόρους συναδέλφους από τους χώρους μας για να λειτουργούν αυτές προς όφελος των εργαζόμενων, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες που έχουμε σήμερα για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και όχι να κουκουλώνουν και να συγκαλύπτουν εργατικά “ατυχήματα” για να την βγάζει λάδι η εργοδοσία.

ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΓΚΙΚΑ ΖΑΝΕΤΑ: ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ ΔΑΝΑΗ – ΜΑΡΙΑ: ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΛΕΜΟΝΗ – ΣΚΑΡΠΑΛΕΝΤΖΟΥ ΜΑΡΙΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΛ
ΠΛΕΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ: ΚΤΗΡΙΟ ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ)
ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΩΡΑ: ΚΤΗΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΥΦΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΑ: ΚΤΗΡΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ