ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – 10:30Π.Μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με σειρά αντιδραστικών νόμων, έρχεται να υλοποιήσει τις επιθυμίες του κεφαλαίου και των εργοδοτών συνολικότερα. Με ταχύτατες διαδικασίες κατήργησε μέσα στο καλοκαίρι το Πανεπιστημιακό Άσυλο, κατάκτηση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. Ετοιμάζει αυξήσεις – φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο όνομα της εξυγίανσης της, έχοντας μάλιστα και σαν πρότυπο τον ΟΤΕ και το ξεπούλημά του. Επιπλέον μονιμοποιείται ο απαράδεκτος ΕΝΦΙΑ ενώ ετοιμάζει μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Ακόμα ένα χτύπημα ετοιμάζονται να δώσουν στις κλαδικές συμβάσεις αφού ψηφίζουν νόμο όπου οι επιχειρησιακές ή τοπικές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, διαλύοντας έτσι το κατώτατο όριο διασφάλισης που είχαν οι εργαζόμενοι ανά κλάδο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βαθαίνει ακόμα περισσότερο την επίθεση αφού στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την επέκταση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στα συνδικάταΜε το πολυνομοσχέδιο που είναι προ των πυλών, καταρχάς ορίζει “ανώτατο άρχοντα” τον εκάστοτε υπουργό εργασίας που μπορεί να παρεμβαίνει και να τροποποιεί τις αποφάσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους. Θέλουν να εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό μητρώο που θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Υπουργείο Εργασίας και κατ΄ επέκταση με την εργοδοσία, ενώ θέλουν να καθιερώσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, κυρίως για το ζήτημα της απεργίας, προσθέτοντας έτσι ακόμα ένα εμπόδιο αφού επί ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετηθεί η αυξημένη πλειοψηφία.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΜΗΤΡΩΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα συνδικάτα είναι οργανώσεις των εργαζομένων. Δεν έχει καμία δουλειά ούτε η εργοδοσία ούτε το κράτος της. Φτιάχνονται για να μπορούν οι εργαζόμενοι ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, να συζητούν, να διαμορφώνουν αιτήματα, να οργανώνουν τον αγώνα τους απέναντι σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Μέσα από τις διαδικασίες των συνελεύσεων, οι εργαζόμενοι ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, βρίσκουμε πραγματικό στήριγμα με τους συναδέλφους που μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, που δεν είναι άλλα από την συνεχόμενη επίθεση των εργοδοτών. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές δυναμώνουμε, γινόμαστε καλύτεροι, ανταλλάσσουμε απόψεις ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για το πώς θα απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε, συμμετέχουμε οι ίδιοι σε δράσεις και υλοποιούμε τις αποφάσεις που παίρνουμε.

            Τα συνδικάτα δεν είναι σελίδες του facebook και του instagram που πατάς ένα like και όλα αλλάζουν. Τα συνδικάτα είναι ζωντανοί οργανισμοί και γίνονται ακόμα πιο ζωντανοί όσο δυναμώνουν με νέα μέλη και με την συμμετοχή όλων, με αποφάσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τις ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι.  Ανάγκες που έρχονται σε πλήρη ρήξη και αντιδιαστολή με τις ανάγκες των εργοδοτών για συνεχόμενα αυξανόμενα κέρδη, βγαλμένα από τον κόπο μας και την δουλειά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε οι ταξικές δυνάμεις, από την πρώτη μέρα δημιουργίας του σωματείου μας στην CosmoteEValue.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

            Η νοθεία και η δημοκρατία δε μπορεί να αποκατασταθεί με κανένα νόμο, επιχείρημα που ακούμε για το πολυνομοσχέδιο. Η καθαρότητα των συνδικάτων έρχεται με την ίδια την συμμετοχή των εργαζομένων. Όσο πιο μαζικά είναι τα συνδικάτα, όσο πιο συχνά κάνουν γενικές συνελεύσεις, συζητούν έχοντας πάντα ξεκάθαρο ότι υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα, αυτά των εργαζομένων, τόσο πιο εύκολα μπορούν να απομονώσουν νόθους και εργοδοτικούς που βρίσκονται μέσα στο εργατικό κίνημα. Αυτή την δυνατότητα θέλουν να χτυπήσουν.

Προσπαθούν να βάλουν ακόμα περισσότερο το χέρι τους μέσα στα σωματεία μας, για να τα ελέγχουν καλύτερα, για να μας αφοπλίσουν και να μας δέσουν τα χέρια ώστε με καλύτερους όρους να ψηφίζουν και να υλοποιούν τους αντεργατικούς νόμους είτε σε περίοδο κρίσης είτε σε περίοδο ανάπτυξης.

Ήδη η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ παίζει τον ρόλο της και “συμβουλεύει” να παρθούν αποφάσεις για απεργία σε άλλη ημερομηνία από τις 24/09, προσπαθώντας να διασπάσει και να αποδυναμώσει τα κύματα αποφάσεων για απεργία τις 24 Σεπτεμβρίου. Η ΟΜΕ – ΟΤΕ μέχρι σήμερα κωλυσιεργεί, δεν έχει συνεδριάσει για να προκηρύξει απεργία, ο πρόεδρος λείπει στο εξωτερικό, η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε αυτό το έκτρωμα – πολυνομοσχέδιο, ο γραμματέας περιμένει την ΠΑΣΚΕ να μπερδέψει και άλλο τις ημερομηνίες και να διασπάσει, και όλοι μαζί εργοδοτικοί παλιοί και νέοι κάνουν τα πάντα εκτός από το να οργανώνουν την συζήτηση ανάμεσα στους εργαζόμενους, να παλεύουν για την προετοιμασία της απεργίας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς στον Όμιλο ΟΤΕ. Δεν περιμέναμε βέβαια και τίποτα περισσότερο από τους χειροκροτητές της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του ομίλου, αυτούς που δεν θέλουν τα σωματεία στον ΟΤΕ να κάνουν συνελεύσεις, που παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες με την εργοδοσία χέρι χέρι, που δεν δέχονται το σωματείο μας, όπως και άλλα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην ομοσπονδία.

Στο χέρι μας είναι με την δράση μας, την επιμονή μας, με την ενότητα μας να βάλουμε εμπόδια. Με την ανάπτυξη που όλοι: από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις της όποιας απόχρωσης, οι εργοδότες, το κράτος μέχρι την ΟΜΕ ΟΤΕ, υπερασπίζονται, εμείς οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουμε κερδισμένοι. Στην E Value έχουμε πείρα, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα:

  • Δανεική εργασία
  • Ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Μισθοί πολύ πίσω από τις πραγματικές μας ανάγκες
  • 500 συνάδελφοι χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με το αίσχος του κατώτατου μισθού.
  • Τρομοκρατία, πίεση, εντατικοποίηση

Απέναντι στο μέτωπο εργοδοτών – κυβέρνησης – εργοδοτικών στα συνδικάτα εμείς απαντάμε με το δικό μας σχέδιο πάλης. Το σωματείο μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, στηρίζοντας και την απόφαση που πήρε το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ και σειρά επιχειρησιακών του κλάδου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στις 17 Σεπτεμβρίου δόθηκε μαζική και ισχυρή απάντηση:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 Καλούμε την ΟΜΕ – ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνεδριάσουν και άμεσα να προκηρύξουν απεργία για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το κύμα των αποφάσεων. Το αντίθετο σημαίνει ότι για ακόμα μια φορά βάζουν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να διαλύσουν ό,τι απέμεινε από τις εργατικές κατακτήσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαχητική αγωνιστική συσπείρωση στο επιχειρησιακό σωματείο και στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ