ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ
ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ/ΝΔ

Το ΔΣ του Σωματείου μας συνεδρίασε πρόσφατα, βάζοντας στο επίκεντρο της συζήτησης πως καλύτερα οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας θα συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ το νομοσχέδιο έκτρωμα. Συντασσόμαστε με τα δεκάδες άλλα Σωματεία και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ ώστε να δοθεί μαζική, μαχητική απεργιακή απάντηση στις 10 Ιούνη.

10 ΙΟΥΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι εργαζόμενοι στην Cosmote – Evalue, ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους συναδέλφους στον Όμιλο ΟΤΕ, με τους συναδέλφους σε όλο τον κλάδο και στέλνουμε μαχητική, μαζική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα. Δεν φτιασιδώνεται, δεν διορθώνεται, μόνο αποσύρεται.

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στους χώρους μας στην E-Value, συνεχίζεται αμείωτη η επίθεση της εργοδοσίας, με πρόσφατη την απόλυση του συναδέλφου από το κτίριο του Κεραμεικού με πρόσχημα την παραγωγικότητα. Συνάδελφοι λιποθυμούν από την πίεση και την εντατικοποίηση της δουλειάς χωρίς να υπάρχει γιατρός εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε κάθε βάρδια. Η πίεση και η εντατικοποίηση καλά κρατεί τόσο στους χώρους εργασίας, όσο και στα σπίτια μας που έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια αντί για προσωπικούς χώρους ανάπαυσης. Ενώ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ενοικίαση, τα 6ώρα και οι χαμηλοί μισθοί καλά κρατούν στους χώρους μας με την εργοδοσία να αυξάνει τα κέρδη της ολοένα και περισσότερο πάνω στις πλάτες μας.

Αυτή η κατάσταση πατάει πάνω στον αέρα που έχουν δώσει στους εργοδότες όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει κατά καιρούς. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης το οποίο επιδεινώνει ραγδαία την κατάσταση.

Το νέο νομοσχέδιο μας καθιστά διαθέσιμους στους εργοδότες για όσο, όποτε και από όπου θέλουν. Η κυβέρνηση με αυτό καταργεί το 8ωρο και επιβάλει τη 10ωρη δουλειά, λέει με θράσος ότι η Ελλάδα του «8 ώρες, 5 ημέρες την εβδομάδα τελείωσε» , «πρέπει να ανοίξουμε ορίζοντες», «να γίνουμε μοντέρνοι», «να μην είμαστε κολλημένοι».

Φέρνει τα σπαστά ωράρια, μονιμοποιεί την τηλεργασία η οποία είναι μια ευέλικτη μορφή εργασίας. Εμείς τους απαντάμε ότι εκσυγχρονισμός και πρόοδος τον 21o αιώνα, με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι η γενική μείωση του εργασίμου χρόνου, η σταθερή δουλειά για όλους, η κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Προκειμένου να εφαρμόζουν ανενόχλητοι τα αντεργατικά νομοσχέδια, με το νομοσχέδιο έκτρωμα μπαίνουν νέα εμπόδια ώστε να σβήσουν κάθε δυνατότητα που έχουν οι εργαζόμενοι να συζητούν, να διεκδικούν οργανωμένα μέσα από το σωματείο τους, να κηρύξουν απεργία η οποία αποτελεί το ισχυρότερο όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Γυρίζουμε την πλάτη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που επιβεβαιώνει κάθε φορά το ρόλο της ως απαραίτητο στήριγμα στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων αφού αγνόησε τις αποφάσεις εκατοντάδων σωματείων και ομοσπονδιών που με μαζικές και συλλογικές διαδικασίες αποφάσισαν απεργία για τις 03/06. Δε θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Προσπερνάμε τις πλειοψηφίες της ΟΜΕ ΟΤΕ που θυμήθηκαν να κάνουν συνεδρίαση στις 2/6 για να συζητήσουν το νομοσχέδιο που κατά τα άλλα τόσο καιρό δεν έβγαζαν άχνα, δεν έβλεπαν να υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει με τη δράση τους ότι και νομοσχέδια δεν κατατίθενται και μένουν στα χαρτιά, χαρακτηριστικό παράδειγμα, το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί.

Τίποτα δεν έχει κριθεί, όλα κρίνονται στη συλλογική δράση μέσα από το σωματείο μας. Δε σταματάμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας. Στις 10 Ιούνη κλείνουμε τα pc και δίνουμε μαζικό παρόν στην συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ.

Στις 10 ΙΟΥΝΗ απεργούμε για:
• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα
• Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ ΣΥΡΙΖΑ
• Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις
• Καμία μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουμε με ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
10:00π.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
(προσυγκέντρωση 9:30π.μ. στην πλ. Κάνιγγος)