ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΤΙΣ 12/12 ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ ΣΤΟ ΕΚΑ
(3HΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & ΜΑΡΝΗΣ)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις ΕΚΛΟΓΕΣ 16-19/12
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γενική Συνέλευση στις 12/12 στις 11.00πμ στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης)


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση που δεχόμαστε από εργοδοσία και κυβερνήσεις, που τα προβλήματά μας αυξάνονται αντί να μειώνονται από τις μεγάλες δυνατότητες που γεννά η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης μας για σύγχρονες διεκδικήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μέσα από τη συσπείρωση και το δυνάμωμα του σωματείου μας. Το επόμενο διάστημα έχουμε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη ως συνέχεια των μαχών που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς για κάθε πρόβλημα που μας απασχολούσε: τις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού μας σωματείου στην Cosmote e- Value N. Αττικής.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές δεν είναι απλά μια ψήφος σε κάποιο σωματείο. Είναι σοβαρή μάχη για την οργάνωσή μας μέσα στους χώρους μας, για το δυνάμωμα των διεκδικήσεών μας, για να παλεύουμε πιο δυνατοί και από καλύτερες θέσεις για:

  • να καταργηθεί η ενοικιαζόμενη εργασία
  • να προωθούμε και να διεκδικούμε τα αιτήματά μας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους και χωρίς διαχωρισμούς στο ύψος των αναγκών μας όπως την έχουμε διαμορφώσει οι εργαζόμενοι στην γενική μας συνέλευση
  • να βάζουμε πιο αποτελεσματικά εμπόδια στην επίθεση της εργοδοσίας, να διεκδικούμε δικαιώματα, να βελτιώνονται όροι δουλειάς
  • να μην περνάει η τρομοκρατία στους χώρους
  • να μην εφαρμοστούν στην πράξη παλιοί και νέοι νόμοι όλων των κυβερνήσεων που διαλύουν το 8ώρο και κάθε έννοια σταθερής δουλειάς και δικαιωμάτων, που χτυπάνε το μόνο όπλο που έχουμε οι εργαζόμενοι να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα, την συλλογική οργάνωση στα σωματεία μας, την απεργία.
ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Κάθε συνάδελφος, νέος ή παλιός, ενοικιαζόμενος ή μη, έχει θέση και φωνή στο σωματείο μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να κάνει κριτήριο συμμετοχής και ψήφου την κάθε πλευρά της κατάστασης που βιώνουμε:

  • από το αίσχος των ατομικών συμβάσεων μέχρι το άλλο αίσχος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφηκε μόνο για την Cosmote e-Value κατά παραγγελία της εργοδοσίας που αφήνει έξω τους ενοικιαζόμενους και δεν προσθέτει καμία θετική αλλαγή για κανέναν εργαζόμενο, παρά προβλέπει μόνο μειώσεις μισθών και απώλεια δικαιωμάτων
  • τους μισθούς των 400€ και 500€ που με την ακρίβεια εξανεμίζονται από τις 10 του μήνα
  • τις ανύπαρκτες συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους που εργαζόμαστε, που μόνο με την πίεση του σωματείου μας καταφέρνουμε έστω και το παραμικρό
  • τους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς, την πρόσθεση όλο και περισσοτέρων καθηκόντων
  • την ανυπαρξία προστασίας για τη μητρότητα
  • την δημιουργία πλαισίου και όρων τέτοιων που θα μας προστατεύουν από τις συνθήκες δουλειάς, τις επαγγελματικές ασθένειες, που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια μας
  • την τηλεργασία που όλο το κόστος είναι στις πλάτες μας
  • την τρομοκρατία που βιώνουμε για να μη σηκώνουμε κεφάλι

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να δυναμώσει η ενότητά μας, η οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να δυναμώσει το σωματείο μας και στις εκλογές.

Στα 3 χρόνια ζωής του και μέσα σε συνθήκες πανδημίας δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις, απεργίες, συγκεντρώσεις μαζί με το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, κάνοντας πράξη το σύνθημα: και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Παλέψαμε και διεκδικήσαμε να παρθούν μέτρα προστασίας από την πανδημία μέσα στα κτήρια που δουλεύουμε κόντρα στην κοινή γραμμή εργοδοτών και κυβέρνησης ότι τάχα είναι ατομική μας ευθύνη να προστατευτούμε. Υπερασπιστήκαμε τους συναδέλφους μας μπροστά στην τρομοκρατία των warning letters, των απολύσεων, της πίεσης και της εντατικοποίησης. Απαιτήσαμε την επαναπρόσληψη τους.

Παλέψαμε για πλήρη και σταθερή δουλειά διεκδικώντας να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην επιχείρηση συμμετέχοντας με όλες μας τις δυνάμεις στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ το 2019.

Ήρθαμε σε σύγκρουση με όλες εκείνες τις δυνάμεις στην Cosmote e-Value και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ που δεν αποδέχονται το σωματείο μας και δεν το εγγράφουν στην Ομοσπονδία, γιατί μέλη του έχει ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Οι δυνάμεις αυτές είναι που κρυφά και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων υπέγραψαν την κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση και την παρουσιάζουν και ως νίκη. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στη CTS και στη Γερμανός υπέγραψαν στα κρυφά σύμβαση με μειώσεις μισθών και χαμηλωμένα δικαιώματα. Έβαλαν για άλλη μια φορά φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών, απώλεια δικαιωμάτων επιβεβαιώνοντας πόσο πολύτιμο στήριγμα είναι για την εργοδοσία.

Κόντρα σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι στην Cosmote e-Value με τη συμμετοχή μας στη γενική μας συνέλευση στις 12/12 και στις εκλογές 16 – 19/12 ισχυροποιούμε, μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε το σωματείο μας. Έτσι δυναμώνει η αντίστασή μας σε όλη αυτή την επίθεση που βιώνουμε γιατί έτσι μόνο πολλαπλασιάζεται η δύναμή μας.

Ό, τι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε στο δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα με ισχυρά σωματεία που έχουν σύγχρονες διεκδικήσεις. Οι πρόσφατοι αγώνες στην COSCO και στην efood μας δίνουν δύναμη και ελπίδα. Αναδεικνύουν ότι ο μόνος δρόμος είναι ο ανυποχώρητος και οργανωμένος αγώνας. Οι εργαζόμενοι σε COSCO και efood με την πάλη τους, μέσα από ζωντανές και συλλογικές διαδικασίες έδωσαν απάντηση σε όσους μας λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα και ότι μέσα από τα σωματεία δε μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα.

Στηρίζουμε, ενισχύουμε, δυναμώνουμε το δικό μας σωματείο!
Βγαίνουμε μπροστά για την κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας. Παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, κόντρα στους διαχωρισμούς της εργοδοσίας και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις ΕΚΛΟΓΕΣ 16-19/12
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γενική Συνέλευση στις 12/12 στις 11.00πμ στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης)