ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20.10
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η εργοδοσία της Cosmote – E Value και του Ομίλου συνολικότερα δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προθέσεις τις. Στόχος της είναι το πώς θα προχωρήσει το περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων μας ώστε με καλύτερους όρους να εξασφαλίζει τα κέρδη της. Το παραμύθι του θα «γίνεις ΟΤΕτζής», «θα αλλάξει η σύμβαση σου αν είσαι καλός» και διάφορα που ακούμε από λυτούς και δεμένους, καταρρέουν μέρα με την μέρα, αφού και οι νέοι συνάδελφοι στον ΟΤΕ εργάζονται με απαράδεκτους μισθούς και συνθήκες.

Η άρνηση της διοίκησης και φέτος να μπει στην συζήτηση για την υπογραφή ΣΣΕ στην E Value, δείχνει ότι θέλει εργαζόμενους με όσο το δυνατόν πιο συμπιεσμένα μεροκάματα, με όσο το δυνατόν πιο πετσοκομμένα δικαιώματα. Δείχνει ότι αυτό που θέλει είναι να δρα ανενόχλητη, αξιοποιώντας πότε τον έναν ή τον άλλον νόμο που έχουν ψηφίσει κατά καιρούς οι διάφορες κυβερνήσεις, ώστε να διασφαλίζει τα κέρδη της.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόλυση πρωτοπόρας συναδέλφου από τον Άγιο Στέφανο, εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Προσπαθεί είτε με το «άσχημο» είτε με το «καλό» να εξασφαλίσει την κερδοφορία της. Για αυτό από την μια απολύει συναδέλφους ενώ από την άλλη σε business τμήμα δίνει αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς αυτές βέβαια να διασφαλίζονται από πουθενά, αφού όπως τις έδωσε μπορεί να τις πάρει πίσω όποτε θέλει. Για αυτό από τη μια στέλνει warning letter και τρομοκρατεί και από την άλλη διοργανώνει εκδηλώσεις, πάρτι, δίνει κουπόνια και δώρα. Όλα για να είμαστε ταγμένοι κάτω από τις δικές τις επιδιώξεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ στον ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ – ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Όλα αυτά έρχονται να «τακτοποιήσουν» και με το πολυνομοσχέδιο (που μάλιστα αποκαλούν και αναπτυξιακό) που φέρνει για ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να έχουν και την κάλυψη του νόμου. Σε αυτό γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί η συλλογική δράση των εργαζομένων, εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων, εφαρμόζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία. Γίνεται προσπάθεια να καταργηθούν πλήρως οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, ενώ ο εκάστοτε υπουργός εργασίας έχει και το τελικό λόγο σε όλα.

Αυτά έρχονται να λύσουν τα χέρια των εργοδοτών (και του ΟΤΕ) και να βάλουν επιπλέον εμπόδια στην δράση μας, στην διεκδίκηση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 20.10

11:30 π.μ. στο ΕΚΑ (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη)

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην E VALUE

Χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο σε όλους μας: σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουμε ανάγκη γενικά και αόριστα από μια σύμβαση, ούτε μπορούμε να συναινέσουμε σε μια σύμβαση που με την «υπογραφή μας» θα επιβεβαιώνει τους σημερινούς μισθούς και συνθήκες εργασίας, τους διαχωρισμούς. Επίσης δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν να διεκδικήσει για εμάς, χωρίς εμάς μια σύμβαση άνευ περιεχομένου.

Σήμερα οι εργαζόμενοι μέσα από τη συλλογική μας δράση, τον μαζικό επίμονο αγώνα έχουμε ανάγκη να επιβάλλουμε την υπογραφή μιας σύμβασης που θα μας εξασφαλίζει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, οι οποίοι να μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες μας όχι μόνο για διαβίωση, αλλά και για διασκέδαση, ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο κτλ.

Σήμερα έχουμε ανάγκη για πλήρη και σταθερή δουλειά, διαλείμματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών, συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους  δουλειάς, φροντίδα για την μητρότητα – πατρότητα, βάρδιες και ωράρια εργασίας που θα λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση του συνόλου των εργαζομένων, αναγνώριση πτυχίων, σπουδών, προϋπηρεσίας κτλ

Με γνώνομα αυτά οι εργαζόμενοι ενιαία στην E Value χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη, να συμμετέχουμε στις προκηρυγμένες στάσεις εργασίας.

Με γνώμονα αυτά συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 20.10 ώστε να καταλήξουμε σε ολοκληρωμένο σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην E Value.

Πάμε κόντρα στην λογική που θέλουν να περάσουν.

Διεκδικούμε:

1. Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης – Να γυρίσει η συνάδελφος ΚΞ άμεσα στην δουλειά της στον Άγιο Στέφανο.
  2. Κατάργηση της δανεικής εργασίας και ένταξη όλων των συναδέλφων στην E Value.
  3. Πλήρη και σταθερή δουλειά.
  4. Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στην E Value με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους.
  5. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας στους χώρους δουλειάς.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΡΑ – ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

11:30π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη)