ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ ΣΤΟ ΕΚΑ

Στις 6 Απρίλη απεργούμε ενάντια  στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ακρίβεια και την φοροληστεία, τους παγωμένους μισθούς. Με όπλο την αισιοδοξία από την μεγάλη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 26 Φλεβάρη, συντασσόμαστε με τα εκατοντάδες σωματεία που ήδη έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Οι μέρες και οι ώρες που ζούμε είναι κρίσιμες και πρέπει να δοθεί μια ξεκάθαρη οργανωμένη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους. Ο πόλεμος που ξέσπασε, λόγω της καταδικαστέας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι μπροστά στους ανταγωνισμούς των μεγάλων μονοπωλίων, των κρατών και κυβερνήσεων τους για το μοίρασμα των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών και τους δρόμους διανομής τους, οι λαοί καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα. Η εξέλιξη του πολέμου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους αλλά ούτε να μας βάλει στην διαδικασία να διαλέξουμε πλευρά. Ο πόλεμος αυτός δεν αφορά στα συμφέροντα του λαού της Ουκρανίας αλλά στη σύγκρουση για το ποιος θα βάλει στο χέρι στον ορυκτό πλούτο, την Ενέργεια, τα εδάφη και το εργατικό δυναμικό, τους αγωγούς και τα δίκτυα μεταφοράς εμπορευμάτων, τις αγορές για τα συμφέροντα των μονοπωλίων του.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην αποστολή πολεμικού υλικού, την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα μας. Καταδικάζουμε την ελληνική κυβέρνηση που εμπλέκει την χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς στέλνοντας πολεμικό υλικό, παραχωρώντας στους αμερικανονατοϊκούς ελληνικό έδαφος με τις βάσεις που έχουν διασπείρει από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους.

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ

Πριν τον πόλεμο ακόμα η ακρίβεια είχε διαλύσει το λαϊκό εισόδημα, πλέον έχει φτάσει σε επίπεδα που πραγματικά οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά σε τρόφιμα, ενέργεια, θέρμανση και στέγαση.
Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Τα 13 ευρώ βενζίνη είναι για γέλια! Οι αυξήσεις που περιχαρής ανακοινώνει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή κιόλας που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Στην πραγματικότητα εξασφαλίζει μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο και την απελευθέρωση της «αγοράς ενέργειας» που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων .

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένο αγώνα, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Οι εργαζόμενοι στην Cosmote e-Value βιώνουμε την ανασφάλεια, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την πίεση και την εντατικοποίηση για να πιαστούν κάθε φορά οι στόχοι, τους χαμηλούς μισθούς που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα. Οι αυξήσεις που διατυμπάνιζε η εργοδοσία και τελικά έδωσε σε κάποιους εργαζόμενους είναι πολύ πίσω από τους μισθούς που έχουμε ανάγκη, πόσο μάλλον σήμερα που οι τιμές στα είδη πρώτης κατανάλωσης, στα ενοίκια, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο έχουν εκτιναχθεί! Η εργοδοσία εντείνει την επίθεσή της με κάθε τρόπο με στόχο να αυξάνει όλο και περισσότερο τα κέρδη της. Πρόσφατο παράδειγμα οι μονομερείς αλλαγές που προσπαθεί να περάσει στους συναδέλφους στο έργο της ΔΕΗ που μεταφράζονται σε δουλειά μέχρι τις 11 το βράδυ, βάρδιες Σάββατα και αργίες.

Η στάση των συναδέλφων στο έργο της ΔΕΗ μας γεμίζει αισιοδοξία . Όταν η εργοδοσία επιμήκυνε το ωράριο εργασίας και η εντατικοποίηση και η πίεση εντάθηκαν , οι συνάδελφοι  όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά ήρθαν σε επαφή με το σωματείο. Πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Γαλατσίου καθώς και μια σύσκεψη εργαζομένων για τον συντονισμό και την οργάνωση της πάλης των συναδέλφων. Αυτό το παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι στα τμήματα μας για την επιτυχία της απεργία στις 6/4.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ

Μπροστά σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις αλλά και για την οργάνωση της απεργίας καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03/04 στις 11.00πμ στο ΕΚΑ (Γ’ Σεπτεμβρίου & Μάρνης).  Είναι ώρα όλοι οι συνάδελφοι από κοινού να σχεδιάσουμε τα βήματά μας το επόμενο διάστημα, να βγούμε μπροστά και να παλέψουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Cosmote e-Value χωρίς εξαιρέσεις. Συλλογική σύμβαση που θα περιλαμβάνει  αυξήσεις στους μισθούς, επιδόματα, παροχές για τις εργαζόμενες μητέρες. Ο δρόμος τους αγώνα είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει σε κατακτήσεις!

Έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές τη λογική της κυβερνητικής αλλαγής που δήθεν θα αλλάξει τα πράγματα αλλά πάντα, η κάθε κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της προηγούμενης. Συνεχίζει τις ίδιες αντεργατικές πολιτικές και το νομοθετικό έργο για την εξασφάλιση των κερδών των καπιταλιστών. Τώρα που κυβέρνηση, εργοδοσία, εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, ΜΜΕ μας λένε πως πρέπει να βάλουμε τα κεφαλιά μέσα, να δεχτούμε τις επιπτώσεις και τους κίνδυνους του πολέμου, η μαζική συμμετοχή στην απεργία, ο οργανωμένος αγώνας για το σύνολο των διεκδικήσεων μας μπορούν να δώσουν αποφασιστική απάντηση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν θα δεχθούμε να πληρώσουμε για άλλη μια φορά είτε σε περίοδο “ειρήνης” είτε σε πολέμου τα σπασμένα για να προωθούνται τα συμφέροντα κεφαλαίου.

Είναι ώρα να σηκώσουμε κεφάλι και να διεκδικήσουμε τις ζωές που μας αξίζουν, με τα δικά μας όπλα. Με τον οργάνωση στα σωματεία μας, τον οργανωμένο αγώνα , και το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε , την απεργία , μπορούμε να έχουμε σύγχρονες κατακτήσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε και να βγούμε στην αντεπίθεση.

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! Στις 11.00πμ να πλημμυρίσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες που έχουμε σήμερα
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με βάση το σχέδιο που έχουμε ψηφίσει στην γενική μας συνέλευση. Κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας.
• Μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς
• Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Η επιστροφή μας στους χώρους να συνοδευτεί με αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας.
• Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
• Επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.
• Γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω, με αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα.