ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/01 6:00M.M ΣΤΟ ΕΚΑ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Λόγω των πολλών και σοβαρών εξελίξεων αποφασίσαμε να αναβάλλουμε την εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση για την Κυριακή 27.01.

Την εβδομάδα που μας πέρασε επιβεβαιώθηκαν και επίσημα από την διοίκηση του ΟΤΕ, οι φήμες που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΜΕ – ΟΤΕ, η διοίκηση προχωρώντας σε ωμό εκβιασμό, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της Evalue και χαρακτήρισε τους εργαζόμενους κόστος!!!

Αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν από τα bonus που παίρνουνε, που δώσανε μέρισμα 260εκ. ευρώ στους μετόχους του ομίλου, που το μόνο που κάνουν είναι να σχεδιάζουν πως θα χτυπάνε τα εργατικά δικαιώματα , να εντατικοποιούν την εργασία για να αυγατίζουν τα κέρδη τους, χαρακτήρισαν κόστος τους εργαζόμενους. Αυτούς που λιώνουν κάθε μέρα από την εντατικοποίηση της εργασίας, με τα εκατοντάδες προβλήματα υγείας από τα ακουστικά, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που τρέχουν στο πεδίο με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες μόνοι  τους, για να πιάσουν τους στόχους, που συνολικά συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία που παράγει το σύνολο του πλούτου. Και όλα αυτά για ένα ξεροκόμματο που όχι μόνο δε μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, αλλά δεν φτάνει ούτε για να βγάζουμε τον μήνα.

Τα παραμύθια που καλλιεργούσανε από την 1η μέρα της εκπαίδευσης ότι είμαστε τυχεροί που δουλεύουμε σε έναν μεγάλο όμιλο πάνε περίπατο, μαζί με τα παραμύθια που καλλιεργεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) ότι αν είσαι καλό παιδί και σκύβεις το κεφάλι μια μέρα θα γίνεις ΟΤΕτζής.  Είναι χαρακτηριστική η στάση τους μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.  Δε δίστασαν να υπογράψουν δήλωση εχεμύθειας με την εργοδοσία για όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση αυτή. Και δε σταμάτησαν εκεί, μετά το «ρεπορτάζ» που έκανε η Ομοσπονδία με την ανακοίνωση της, έβγαλε ανακοίνωση και ο ΠΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ) και καλεί ….την κυβέρνηση να …σώσει τους εργαζόμενους!!!

Καλούν να μας σώσει μια κυβέρνηση που ενεργοποιεί το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου ο οποίος καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, που έβαλε εμπόδια στο δικαίωμα για την απεργία, που διατήρησε όλους τους μνημονιακούς νόμους και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εντός και εκτός Ελλάδας.

Την ίδια μέρα ο ταμίας της Ομοσπονδίας (Δ)ΑΚΕ καλούσε τους εργαζόμενους «να μην ανησυχούν γιατί δε θα πουληθεί η E Value, αν δεν διεκδικήσουμε Συλλογική σύμβαση εργασίας» δηλαδή ακριβώς τα ίδια που λέει η διοίκηση.

Είναι αυτές οι δυνάμεις που αποδέχτηκαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στην E Value για όσους εργαζόμενους υπήρχαν εκεί αλλά και για όσους μεταφέρθηκαν από την OTEPLUS. Είναι αυτές οι δυνάμεις που κατάντησαν την αυταπάτη του ΟΤΕτζή που πουλάνε στους εργαζόμενους στην E Value πολύ φθηνή, αφού υπέγραψαν σύμβαση για τους νέους εργαζόμενους στον ΟΤΕ που προβλέπει 600€ στο 8ωρο με δυο πτυχία!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο εκβιασμός τους δεν μας αφορά. Είτε εργαζόμαστε στην E Value, είτε μέσω τρίτης εταιρείας, είτε στον ΟΤΕ, καμία επιχείρηση, καμία κυβέρνηση, κανένας εργοδοτικός συνδικαλιστής δεν πρόκειται να μας χαρίσει τα δικαιώματά μας.

Καλούμε το σύνολο των εργαζόμενων στην E Value, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να οργανωθεί τώρα στο επιχειρησιακό σωματείο. Μαζί με το κλαδικό συνδικάτο να παλέψουμε στο σύνολο του κλάδου και να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας, όποια εξέλιξη και αν έχουμε ό,τι και αν αποφασίσει η εργοδοσία.

Διεκδικούμε:

  • Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενος στον Όμιλο που θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.
  • Κατάργηση όλων των διαχωρισμών σε νέους – παλιούς, ενοικιαζόμενους κ.α.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στην E Value που να αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με την σύμβαση εργασίας και θα καταργεί τους διαχωρισμούς στην πράξη. Διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από 850€
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Άμεση εφαρμογή του 7ωρου – πενθήμερου – 35ωρου & κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας στον κλάδο (μειωμένη απασχόληση, ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι κτλ). Να σταματήσει η κοροϊδία των «προσωρινών αναγκών».

 

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του σωματείου μας

 Κυριακή 27/1 18:00, στο ΕΚΑ.