ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 5:00Μ.Μ.
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ – ΟΤΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ την ΕΓΓΡΑΦΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ στην ΔΥΝΑΜΗ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Εν μέσω διαπραγμάτευσης για τη νέα σύμβαση εργασίας, με το σύνολο των εργαζομένων να βιώνουν τα αποτελέσματα της «ανάπτυξης» με την πίεση, την εντατικοποίηση, την αξιολόγηση να χτυπάνε κόκκινο και ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα,  οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ κτλ, που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΜΕ – ΟΤΕ, αποφάσισαν ότι προτεραιότητα έχει η ανακαταμέτρηση των καρεκλών τους, το ανακάτεμα της τράπουλας για το ποιος και με ποιον θα εκλεγεί στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και αντί της οργάνωσης των εργαζομένων για την διεκδίκηση της νέας σύμβασης εργασίας, οδηγούν την ΟΜΕ σε εκλογικό συνέδριο στις 1 & 2 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα στον Όμιλο ΟΤΕ των 1,2δις ευρώ κέρδη (προ φόρων), 5.500 εργαζόμενοι είμαστε εκτός ΣΣΕ, τα εργατικά ατυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, με πρόσφατο αυτό του Αγίου Στεφάνου και την συνάδελφο που δίνει μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της, ενώ οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν για όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χρειάζεται τώρα να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές, να βγούμε μπροστά. Με την παρουσία μας την ημέρα του συνεδρίου, χρειάζεται να πιέσουμε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στον Όμιλο αλλά και για το τι μορφές και τι σχέδιο θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα ώστε να διεκδικήσουμε με όρους μαζικούς, αγωνιστικούς και όχι διαπραγματευτικούς την υπογραφή ΣΣΕ και στην E Value για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς.

Οι εργαζόμενοι στην Cosmote – E Value, μέσα από το σωματείο μας ενωμένοι χρειάζεται τώρα να πιέσουμε ώστε να γίνει αποδεχτή η αίτηση του σωματείου μας, που έχουμε καταθέσει από το προηγούμενο συνέδριο ώστε να εγγραφεί στην δύναμη της Ομοσπονδίας. Ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο όπως η ΟΜΕ δε μπορεί να αφήνει ανοργάνωτους χιλιάδες εργαζομένους. Είναι χρέος για κάθε έναν που επικαλείται ότι είναι συνδικαλιστής και εκφράζει τα συμφέροντα των εργατών να συζητήσει εποικοδομητικά πάνω σε όλα αυτά και να πάρει θέση, να ψηφίσει υπέρ. Το αντίθετο σημαίνει ότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να τελειώνουμε με τους διαχωρισμούς που επιβάλλει η εργοδοσία ώστε με καλύτερους όρους να εξασφαλίζει τα μέγιστα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Οι δεκάδες συμβάσεις εργασίας, οι διαφορετικοί μισθοί, τα διαφορετικά δικαιώματα ακόμα και όταν δουλεύουμε στα ίδια έργα, δεν εξυπηρετούν κανέναν μας.

Επιπλέον, όσο υπάρχει ένας εργαζόμενος με χαμηλότερα δικαιώματα, αυτός τραβάει και τους υπόλοιπους προς τα πίσω. Υπάρχει αναγκαιότητα σήμερα να υπογραφεί μια σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην CosmoteE Value, σύμβαση που συζητήσαμε και καταλήξαμε στην πρόσφατη συνέλευσή μας και που στον άξονα της έχει να κερδίσουμε πίσω όσα χάσαμε οι εργαζόμενοι στην περίοδο της κρίσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΜΕ – ΟΤΕ ΣΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε επιχείρηση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Οι επιχειρήσεις μπορεί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους αλλά όσο αφορά τα δικαιώματά μας χέρι – χέρι διαλύουν συμβάσεις, απολύουν, μειώνουν μισθούς κτλ. Για αυτό χρειάζεται τώρα οι εργαζόμενοι να ενωθούμε και στον κλάδο και σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει η δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας όπου μέλη της θα είναι όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου. Μια κλαδική ομοσπονδία που θα βάλει στο επίκεντρο της πάλης της την διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής σύμβασης εργασίας, ως το κατώτατο πλέγμα προστασίας των εργαζομένων συνολικά.                     

 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κλαδικού μας συνδικάτου, ΣΕΤΗΠ, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη 1 Νοεμβρίου στις 5:00μ.μ. στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου (Ξενοδοχείο Novotel, Μιχαήλ Βόδα  4 -6 Αθήνα)

Καλούμε τους συναδέλφους στην Cosmote – E Value, αλλά και συνολικότερα στον Όμιλο ΟΤΕ, να δώσουν μαζικό παρόν, να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τώρα:

  1. Την μετατροπή της ΟΜΕ – ΟΤΕ σε κλαδική Ομοσπονδία
  2. Την Υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους
  3. Την Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας