ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Κεαταγγέλλουμε την εργοδοσία της Cosmote EValue για το νέο κύκλο τρομοκρατίας συναδέλφων με warning letters αλλά και για τις απολύσεις που έχουν γίνει στα κτήρια του Κεραμεικού και της Αθηνάς. Ο λόγος για άλλη μια φορά ήταν η χαμηλή παραγωγικότητα, βασισμένη και μετρημένη πάντα στην στοχοθεσία που κάθε φορά επιθυμεί η εργοδοσία.

Άλλωστε σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει το συνδικάτο μας, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, η εργοδοσία δε δίστασε να τονίσει ότι απολύσεις γινόντουσαν και θα συνεχίσουν να γίνονται.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Συνάδελφοι, οι απολύσεις και οι απειλές με τα warning letter λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο όπου εν μέσω νέας καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι πάλι καλούνται να βάλουν πλάτη και να πληρώσουν τα σπασμένα, για να σωθούν οι επιχειρήσεις. Έτσι εξηγούνται τα νέα μέτρα της κυβέρνησης από την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, το πόρισμα Πισσαρίδη, μέχρι την νομιμοποίηση νέων ευέλικτων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Οι ΠΝΠ που πάρθηκαν από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας μέχρι και σήμερα σκοπό έχουν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας.

Αυτά τα μέτρα αξιοποίησε (βλέπε τηλεργασία) και ο Όμιλος ΟΤΕ και η Cosmote – Evalue, φορτώνοντας τα βάρη πάνω μας, στέλνοντας μας στα σπίτια να επωμιστούμε επιπλέον βάρος για να μη σταματήσει σε καμία περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας.
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κάθε επιχείρηση είναι η αύξηση των κερδών της και όχι τα δικαιώματα, η ζωή και η υγεία των εργαζομένων. Παρόλο το χρόνο που κερδίσαμε οι εργαζόμενοι δουλεύοντας από τα σπίτια μας, τόσο το κράτος όσο και η εργοδοσία δεν πήραν κανένα μέτρο για την βελτίωση των χώρων δουλειάς, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας κτλ. Τώρα μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε οι εργαζόμενοι, έρχονται να μας πουν ότι δεν είμαστε παραγωγικοί και μας πετάνε στο δρόμο της ανεργίας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην υπογράψει την απόλυση του, να μην παραλάβει warning letter, να γίνει μέλος στο σωματείο του ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας. Είναι μονόδρομος για εμάς ο αγώνας και η σύγκρουση με την λογική που μας θέλει μόνους, τρομοκρατημένους και απολυμένους.