ΣΠΕΡΝΟΥΝΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/03 8:00π.μ. – 9:00π.μ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σε νέο κρεσέντο τρομοκρατίας και εκφοβισμού προχωρά η εργοδοσία της E-Value απέναντι στους εργαζόμενους συνολικά στο πρόσωπο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας, ως απαραίτητο συμπλήρωμα της συνολικής επίθεσης που όλοι δεχόμαστε για να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι
.
Συγκεκριμένα, συνάδελφός μας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου μας στην Cosmote E-Value έλαβε νέα τρομοκρατική ενημέρωση από τους προϊστάμενους του τμήματός του με πρόσχημα την παραγωγικότητα. Μάλιστα αυτή η ενημέρωση ήρθε εκδικητικά εν μέσω της στάσης εργασίας στις 8/3 που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και στην οποία συμμετείχε ο συνάδελφος.

Η εργοδοσία της evalue ούτε το φετινό περιεχόμενο της Μέρας της γυναίκας σεβάστηκε ούτε τη στάση εργασίας που προκηρύχτηκε για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών αλλά και τα φαινόμενα βίας, που κομμάτι τους είναι και η εργοδοτική βία μέσα στους χώρους δουλειάς που βιώνουμε καθημερινά γυναίκες και άντρες. Επέλεξαν να μη λογαριάσουν τίποτα μπροστά στον υπερβάλλοντα ζήλο τους και να χτυπήσουν τη δράση του συναδέλφου τρομοκρατώντας με αυτές τις τακτικές και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους*.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πολύ καιρό έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες από το σωματείο μας για περιστατικά τρομοκρατίας που δεν είναι μεμονωμένα, τόσο απέναντι σε πρωτοπόρους συναδέλφους που διώκονται λόγω της δράσης τους όσο και συνολικά απέναντι στους εργαζόμενους που συνεχώς τρομοκρατούνται με warning letters, deadlines, αξιολογήσεις, απαράδεκτες συμπεριφορές και απειλές για απολύσεις που συνεχίζονται για να μην αντιδρούν σε τίποτα. Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε πώς έχει μπει στο στόχαστρο το ΔΣ του σωματείου μας αλλά και εργαζόμενοι που ορθώνουν ανάστημα και υπερασπίζονται το δίκιο και τα δικαιώματά μας. Όλα τα παρακάτω γεγονότα εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο κτίριο του Κεραμεικού που μάλλον έχει εξελιχθεί -πειραματικά για να εφαρμοστεί και αλλού- σε άντρο τρομοκρατίας και καταπίεσης:

– H εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας όταν απευθύνθηκε στο σωματείο μας επειδή αυθαίρετα και καταχρηστικά η εταιρία δεν ενέκρινε τις άδειές του.

– Οι επανειλημμένες επιθέσεις για πολύ καιρό απέναντι σε συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ του σωματείου μας με απειλές για απόλυση από τη διοίκηση και την παρεμπόδιση της δράσης της από προϊστάμενους με το επιχείρημα ότι ‘’δεν επιτρέπονται τα πολιτικά εδώ μέσα’’. Σημειώνουμε ότι αυτό το διάστημα έχουν έρθει καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους στο σωματείο μας που κάνουν λόγο για απαράδεκτες και εκφοβιστικές συμπεριφορές από προϊστάμενους με τις πλάτες της εργοδοσίας. Συμπεριφορές όπως οι προσβολές για την ικανότητά μας στη δουλειά, η προσβολή της αξιοπρέπειας, η επιβολή να ανοίγονται οι κάμερες σε όσους δουλεύουν από το σπίτι μόνο ως εργοδοτική αλητεία μπορούν να χαρακτηριστούν. ΩΣ ΕΔΩ.

Οι τακτικές διάσπασης μεταξύ μας και την τεράστια πίεση που πολλοί συνάδελφοι δεχόμαστε με όχημα την επιλογή της εταιρίας να μας κρατά μόνιμα χαμηλά παραγωγικά για να μας εκβιάζει με απόλυση, να μας τρομοκρατεί, να φτιάχνει τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ μας πχ παραγωγικός – μη παραγωγικός και γενικώς να αξιοποιεί αυτούς τους ψευτο-διαχωρισμούς ποικιλοτρόπως ανάλογα με τις επιδιώξεις της. Είναι κοινό μυστικό πλέον η τακτική της εργοδοσίας : “αν δεν είσαι καλό παιδί, θα πάρεις τη χειρότερη λίστα”.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που εργοδοσία και κυβέρνηση επιλέγουν να χτυπήσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας. Αξιοποιούν την πανδημία και την καραντίνα για να περάσουν τις ανατροπές του αιώνα σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να ξεχαρβαλώσουν τον εργάσιμο χρόνο, να αποτινάξουν από τις πλάτες των εργοδοτών ό,τι υποχρεώσεις έχουν σε μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς και σε λειτουργικό κόστος με την αξιοποίηση της τηλεργασίας. Θέλουν να εμπεδωθεί στους εργαζόμενους χωρίς αντιδράσεις η εργασιακή ζούγκλα και ένα εργασιακό περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε είδους δικαίωμα, ελκυσικό για να μας ξεζουμίζουν.

Γι’ αυτό κυβέρνηση και εργοδότες έχουν εξαπολύσει την καταστολή και τη βία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς: για να τρομοκρατήσουν ευρύτερα με σκοπό να δεχτούμε να δουλεύουμε με άθλιους όρους, να έχουμε νοσοκομεία αθωράκιστα, χώρους δουλειάς και μμμ εστίες διασποράς του ιού ώστε να μην διαταράσσεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό το σκοπό υπηρέτησε η βία που δέχτηκαν πριν λίγες μέρες οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης: τη γενικότερη τρομοκράτηση των εργαζόμενων και αυτό είναι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων αυτή την περίοδο.

Η επίθεση που ΟΛΟΙ δεχόμαστε μέσα στο χώρο δουλειάς και η στοχοποίηση πρωτοπόρων συναδέλφων μας που αγωνίζονται για το δίκιο μας και για σύγχρονα δικαιώματα είναι κομμάτι της μεγάλης εικόνας των εργοδοτών που έχει ανάγκη να χτυπηθούν οι αγώνες μας, η ενότητά μας, η οργάνωση της πάλης μας για να μας εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι μέχρι εκεί που δεν πάει. Αποσκοπούν να φοβηθούμε, να αναδιπλωθούμε, να μην έχουμε απαιτήσεις, να πηγαίνουμε στη δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, με καταρρακωμένη ψυχολογία, να νιώθουμε υποταγμένοι, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

ΠΛΑΝΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ
Ξεκαθαρίζουμε ότι οι σχεδιασμοί τους ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Δεν θα ξεμπλέξουν από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, ούτε από αυτούς που παλεύουν για τα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το ταξικό σωματείο μας έχουμε τη δύναμη, την πείρα και τη γνώση να βάζουμε στον πάγκο τις μεθοδεύσεις τους. Με ασπίδα προστασίας την οργάνωση της πάλης μας μέσα από το σωματείο μας έχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε την επίθεση, να βάλουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε το σύνολο των σύγχρονων δικαιωμάτων μας κατοχυρωμένα σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ : Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/03, 8:00π.μ. – 9:00π.μ. στο κτήριο του ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ

*Δεν μας κάνει καμία έκπληξη: μπροστά στην κερδοφορία του κεφαλαίου και το μένος απέναντι στους αγώνες μας δε χωράει κανένας ηθικός φραγμός. Σαπίλα αναδύουν οι τακτικές τους, σαπίλα και οι αξίες τους.