ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο των εργαζομένων στην Cosmote-Evalue χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα και εναντιώνονται στο νομοσχέδιο τερατούργημα για την παιδεία. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και σπουδαστών για διδακτικό προσωπικό και υποδομές, για ανοιχτές σχολές και απρόσκοπες σπουδές.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην Cosmote-Evalue που από τη μία βλέπουμε καθημερινά συναδέλφους μας να αναγκάζονται να εργαστούν παράλληλα με τις σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα, να προσπαθούν με τα 400 ευρώ να σπουδάσουν τα παιδιά τους, από την άλλη ακούμε παρατηρήσεις από την εργοδοσία γιατί τα παιδιά μας κάνουν φασαρία μέσα στο σπίτι και μειώνουν τις παραγωγικές μας δυνατότητες. παίρνουμε θέση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που με πρόσχημα την πανδημία προσπαθεί να διαλύσει ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα, υγεία, παιδεία. Εναντιωνόμαστε στην ένταση της καταστολής, την υποχρηματοδότηση της παιδείας και την ενίσχυση των ταξικών φραγμών που προβλέπει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. με πρόσχημα την διαχείριση της πανδημίας κρατά κλειστές τις σχολές εδώ και ένα χρόνο και προκαλεί όταν δηλώνει πως δεν υπάρχουν χρήματα για ασφαλή άνοιγμα. Από την μία μειώνει τη χρηματοδότηση της παιδείας κατά 8% και την φοιτητική μέριμνα κατά 39%, ενώ από την άλλη δίνει 2 δις ευρώ στα Rafale και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, 30 εκ. ευρώ στην ίδρυση αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια και πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού και των αερομεταφορών.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν για πολλοστή φορά πως η αντιλαϊκή πολιτική και η ένταση της καταστολής πάνε χέρι-χέρι. Προσπαθούν να βάλουν την αστυνομία μέσα στις σχολές για να χειραγωγήσουν τις μαζικές διαδικασίες, να βάλουν στο χέρι το φοιτητικό κίνημα και να εξυπηρετήσουν τις “business” των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μέσα σε συνθήκες του τρίτου κύματος της πανδημίας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αγνοεί τους εκατοντάδες νέους αρρώστους και διασωληνωμένους, τους χιλιάδες νεκρούς, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και φέρνει προς ψήφιση αυτό το αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα και οι εργαζόμενοι συνολικά έχουν την εμπειρία και την δύναμη να το καταδικάσουν και να το ανατρέψουν στην πράξη.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την παιδεία και καλούμε τον κάθε συνάδελφο να πάρει θέση και να ενώσει την φωνή του με τους φοιτητές, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους από διάφορους κλάδους, για την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού εκτρώματος.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 13.00 στα Προπύλαια