ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΕΑΤ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΡΟΥΣ & ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το σωματείο εργαζομένων στην Cosmote Evalue στηρίζει  τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία πληροφορικής ΒΕΑΤ (πρώην TAXIBEAT) και την 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα, ύστερα και από την απόφαση του κλαδικού συνδικάτου, ΣΕΤΗΠ.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  στους εργαζόμενους και ζητάμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να μην υπάρξει καμία αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς. Η εν λόγω εταιρεία είναι μια από τις πολλές που αξιοποιεί όλες τις αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που εξασφάλισε η κυβέρνηση αυτή την περίοδο αλλά και όλα τα μέτρα των προηγούμενων, φορτώνοντας στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη της κρίσης που επισπεύδει η πανδημία του κορονοϊού. 18 απολύσεις στην Ελλάδα (αλλά και στην Λατινική Αμερική που δραστηριοποιείται η επιχείρηση), μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία είναι τα μέτρα που λαμβάνει η εργοδοσία της ΒΕΑΤ για να διαφυλάξει τα κέρδη της.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση ήρθαν να στηρίξουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι για να προστατεύσουν τα εργατικά δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Απαιτούμε:

  • Ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν εν μέσω πανδημίας
  • Καμία νέα απόλυση
  • Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων
  • Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας
  • Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας