Ψήφισμα:
Γενική συνέλευση 27/01
Απόφαση συσπείρωσης στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ)

Εμείς οι εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Cosmote – Evalue που παραβρεθήκαμε σήμερα 27.01.2019 στην γενική συνέλευση του σωματείου μας, συζητήσαμε για τις εξελίξεις, την πολυμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα τσιράκια τους μέσα στο κίνημα. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε η προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να διασφαλίσει και να αυξήσει την κερδοφορία της. Προσπάθεια που σαρώνει κάθε δικαίωμα που είχαμε οι εργαζόμενοι παλιότεροι και νέοι. Σε αυτή την προσπάθεια βοηθός στέκεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες,  με τους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι εργοδότες έχουν συμμάχους και τις διάφορες δυνάμεις στο κίνημα που έχουν την πλειοψηφία σε ΟΜΕ – ΟΤΕ & ΓΣΕΕ, δυνάμεις που χρόνια ολόκληρα σέρνουν τους εργαζόμενους πίσω από τα θέλω των εργοδοτών, που διατυμπανίζουν ότι εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα. Είναι δυνάμεις που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, που δε θέλουν να οργανώσουν την πάλη μας , τον αγώνα μας. αντίθετα μας θέλουν ουρά – συμμέτοχους στις επιδιώξεις των εργοδοτών.

Εμείς τέτοιο σωματείο δεν είμαστε και δε θέλουμε να γίνουμε. Εμείς θέλουμε ένα σωματείο μαζικό, που οι συνάδελφοι να συζητάμε ελεύθερα μεταξύ μας στις γενικές μας συνελεύσεις. Θέλουμε ένα σωματείο που στο επίκεντρο της πάλης του θα έχει τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και όχι τα κέρδη των εργοδοτών.

Θέλουμε ένα σωματείο σε κοινή συμπόρευση με το κλαδικό συνδικάτο μας το ΣΕΤΗΠ που χρόνια τώρα παλεύει στο πλευρό κάθε εργαζόμενου στον κλάδο αλλά και συνολικότερα. Θέλουμε ένα σωματείο που δε θα παζαρεύει, που δε θα διαπραγματεύεται τι θα χάσουμε αλλά με τα αιτήματά του θα βγάζει μπροστά αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι. Θέλουμε ένα σωματείο που θα οργανώσει την πάλη για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για ΟΛΟΥΣ αλλά και για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κόντρα στους εκφοβισμούς της διοίκησης.

Θέλουμε ένα σωματείο  συσπειρωμένο στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)  που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την δημιουργία του.

20 χρόνια δοσμένα στον αγώνα για την διατήρηση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, 20 χρόνια δοσμένα στον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχεια, πολέμους και χαμοζωή, μέχρι την τελική μας απελευθέρωση από αυτή την σκλαβιά.

Σε αυτή την πορεία που χάραξε το ΠΑΜΕ 20 χρόνια πριν, βαδίζουμε από δω και πέρα οι εργαζόμενοι με το Σωματείο μας. Στο πλευρό δεκάδων συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που κάθε μέρα μέσα από την δράση τους, από τα αιτήματά τους παλεύουν για να γίνει ο εργάτης κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.