Δελτίου Τύπου:
Συνεδρίαση του ΔΣ στις 24 Σεπτεμβρίου

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και αποφάσισε μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εργοδοσία και η κυβέρνηση αφήνουν εμάς τους εργαζόμενους εκτεθειμένους σε μια εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Η επίθεση συνεχίζεται και περιλαμβάνει πολυάριθμα αντεργατικά μέτρα των ΠΝΠ και το σχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη που ουσιαστικά νομοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, φέρνει νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό και προσπαθεί να βάλει στον πάγο με το νέο συνδικαλιστικό νόμο τις κινητοποιήσεις του λαού και των εργαζομένων. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η εργοδοσία στον όμιλο ΟΤΕ και στην E-Value με την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας, τις απολύσεις, τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων.

Εμείς τους λέμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε εδώ, δεν εγκαταλείπουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλους τους τρόπους

Αποφασίσαμε :

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Cosmote Evalue στον Κεραμεικό την Παρασκευή 2 Οκτώβρη στις 8.00πμ απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

• Την πραγματοποίηση Σύσκεψης του Σωματείου την Πέμπτη 8 Οκτώβρη στις 6.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου & Μάρνη) για να συζητήσουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στο χώρο δουλειάς όσο και συνολικότερα. Να καθορίσουμε πως θα προχωρήσουμε, τις δράσεις που θα πάρουμε ώστε να παρεμβαίνουμε σε κάθε ζήτημα που προκύπτει.

• Τη συμμετοχή μας, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτώβρη στις 10.00 πμ για να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής.

• Τη συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 18.30 στο Σύνταγμα, που διοργανώνουν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την προστασία της Υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το γραφείο του σωματείου μας είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη από τις 18.00-20.00 στο ΕΚΑ. Θέλουμε τη ζωντανή επαφή, τηρώντας κάθε μέτρο προστασίας της υγείας από την πανδημία, τη συζήτηση, να βάζουμε σχέδιο δράσης, κόντρα στην απομόνωση που θέλει να μας επιβάλει η εργοδοσία μαζί με την κυβέρνηση.

Σε καλούμε να οργανωθείς, να γίνεις μέλος στο σωματείο σου ώστε όλοι μαζί συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας και συνολικά στη ζωή μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ-ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ